Antena Meniu Search
x

Video Aplicația prin care cumperi produse alimentare cu reduceri şi de 50%. Clienţii, încurajaţi să pună în coş produsele cu vânzare accelerată

Peste 2,5 milioane de tone de alimente ajung în fiecare an la gunoi în România. În medie, fiecare român aruncă aproximativ 70 de kilograme de mâncare. O aplicaţie mobilă pare să fie una dintre soluţiile salvatoare. Clienţii sunt încurajaţi aşa să cumpere alimente care se apropie de termenul de expirare, la preţuri mult mai mici.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 12:57

Vezi și

Această brutărie artizanală s-a alăturat de două luni aplicaţiei care combate risipa alimentară. În fiecare zi, clienţii pot comanda produse care se apropie de termenul de expirare.

Tom Rees, chef patiserie artizanală: Nu sunt stricate, nu sunt rele pentru a doua zi. Clienţii au altă opţiune, de cumpărat cu preţ redus. Avem 4 locaţii, fiecare magazin face în jur de 5-10 pachete pe zi. 

Spre exemplu, un baton de salam, o sticlă de iaurt, o cutie de brânză şi o pâine se vând în mod normal cu 40 de lei. Pentru că se apropie de expirare, clientul ;e poate cumpăra acum cu 20. 

Clienţii sunt încurajaţi să pună în coş produsele cu vânzare accelerată

Pe acelaşi subiect

Softul este disponibil momentan doar în Bucureşti şi Cluj, dar se va extinde în mai multe oraşe din România. Doar în luna mai, au fost salvate aproape 60.000 de pachete cu alimente care ar fi putut ajunge la gunoi. 

Gregoire Vigroux, fondator aplicaţie risipă alimentară: Este bine pentru că suntem la un moment când preţurile sunt foarte, foarte mari pe produsele alimentare, cu un nivel de inflaţie super ridicat. Este un câştig pentru consumatori, pentru partenerii noştri în retail şi pentru planetă. 

Multe supermarketuri scot produse cu vânzare accelerată chiar la raft, iar clienţii sunt mulţumiţi. Alţii caută soluţii pentru a nu mai arunca mâncarea. 

"N-au nimic! Sunt foarte bune, oamenii văd că mănâncă, se simt foarte bine!" 

"Încerc să cumpăr mai puţin şi mai des şi în această manieră evităm risipa alimentară."

Cezar Munteanu, chef bucătărie sustenabilă: Ar trebui să plecăm noi cu o educaţie de acasă cum trebuie, din şcoală chiar. Cozi de pătrunjel, frunze de ceapă, leurdă sau spanac care s-au ofilit, gata, le aruncăm, nu mai sunt bune de consum. Din contră! Pesto de pătrunjel, putem să facem o pastă cu pesto de pătrunjel, nu mai spun o cremă de pătrunjel, pe care poţi să o pui în ciorbă. 

Cifrele aplicaţiilor de livrare arată că una din şase comenzi conţine cel puţin un produs cu vânzare accelerată. Astfel, s-au salvat peste 72% dintre alimentele care ar fi fost în mod normal aruncate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Aplicația prin care cumperi produse alimentare cu reduceri şi de 50%. Clienţii, încurajaţi să pună în coş produsele cu vânzare accelerată