Antena Meniu Search
x

Aproape 50% dintre români plătesc până la 1.000 de lei pentru masa de Paşte, deşi nu reuşesc să pună bani deoparte în restul anului

Românii nu fac rabat la cumpărături pentru a avea sărbători fără cusur. Prin urmare, şi bugetele vor fi semnificative. Mai ales că, anul acesta, masa de Paşte va fi mai bogată şi de nevoie. Cum au ales românii să-şi drămuiască banii în această perioadă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 28.04.2024, 13:59

Vezi și

Iepuraşul de Paşte mai are puţin de aşteptat, căci anul acesta cele mai multe cheltuieli se duc pe masa de sărbători. Aproape jumătate dintre noi vom cheltui între 400 şi 1.000 de lei, şi doar 25 la suta între 1.000 şi 1.500 lei. Sunt bugete deloc de neglijat, cu atât mai mult cu cât 80% dintre noi nici măcar nu am făcut economii pentru ele. 

Ca o comparaţie între coşul de cumpărături din prezent şi cel de anul trecut, o treime dintre români spun că vor plăti cu 30% mai mult acum, având în vedere nu există o lună fără scumpiri. Chiar şi aşa, 25% dintre români vor cheltui mai mulţi bani pentru masa de Paşte, în timp ce aproape 30% vor avea acelaşi buget, dacă nu chiar mai mic. 

Oricât am cheltui, un lucru e cert, românii petrec Paştele în familie. Doar 10% au avut bani şi pentru bilete de avion sau pachete de vacanţă de sărbători. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri economice » Aproape 50% dintre români plătesc până la 1.000 de lei pentru masa de Paşte, deşi nu reuşesc să pună bani deoparte în restul anului