Antena Meniu Search
x

Video Au crescut salariile, dar şi cheltuielile. Jumătate din veniturile românilor se duce pe alimente şi cheltuieli legate de casă

Ce luăm pe mere, dăm pe pere. Au crescut salariile, dar şi cheltuielile. În primele trei luni ale acestui an am dat mai mulţi bani pe mâncare, facturi şi impozite, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică, şi mai bine de jumătate din buget se duce pe alimente şi cheltuieli legate de casă.  

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 10.07.2023, 21:29

Vezi și

O familie a câştigat, în medie, 7.000 de lei pe lună, un plus de 12% faţă de anul trecut. Doar că nu a reuşit să se bucure de aceşti bani. Pentru că şi cheltuielile au crescut în acelaşi ritm, arată datele de la Statistică. 

Cum se duc veniturile românilor

Din totalul cheltuielilor, peste jumătate din bani s-au dus pe alimente și cheltuieli legate de casă. Mâncarea ne costă 1.300 de lei, iar facturile şi întreţinerea casei depăşesc 680 de lei. Pe locul trei găsim alcoolul şi ţigările - cu 270 de lei. În schimb, nu ne-am prea îngrijit de sănătate, am ieşit mai rar în oraş, iar pentru educaţie am alocat o sumă derizorie - doar 24 lei. 

Pe lângă cheltuieile de consum, care au însumat 3.700 de lei, o parte semnificativă din venit a ajuns la stat, prin impozite și contribuții - aproape 1.900 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Au crescut salariile, dar şi cheltuielile. Jumătate din veniturile românilor se duce pe alimente şi cheltuieli legate de casă