Antena Meniu Search
x

Video Austeritatea "a furat" Crăciunul. Comunele în care focurile de artificii sau concertele vor lipsi în acest an: "Era bucuria copiilor, nu sunt de acord"

Celebrele focuri de artificii care luminează noaptea de Revelion ar putea sta sub semnul austerităţii. 
Autorităţile au anunţat deja: mai puţine luminiţe, mai puţine concerte şi focuri de artificii. În comunele mici, la țară, primarii caută sponsorizări să le aducă o bucurie măcar copiilor înainte de Crăciun.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 07.11.2023, 13:59

Vezi și

La Târgu Jiu, sărbătoarea naţională va sta sub semnul austerității. Autorităţile au anulat concertul programat cu Loredana Groza şi mesele festive care adunau la coadă mii de oameni. 

Reporter: Fasole și ciolan de 1 decembrie.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Nici vorbă de așa ceva.

Reporter: Și focul de artificii va lipsi?

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Și focul de artificii, și concertele pe care le organizăm de 1 decembrie. De data aceasta, vom păstra tradiția noastră. Vom asculta mai multă muzică populară.

Primarii caută sponsorizări

În comunele mici, la țară, primarii caută sponsorizări să le aducă o bucurie măcar copiilor înainte de Crăciun. Nu mai pot cumpăra cadouri pentru colindători cu bani din viestieria primăriei.

Liviu Cotojman, primar Roșia de Amaradia: Scopul ordonanței austerității a fost de a stopa datinile și obiceiurile în comunele din România. Nu putem vorbi că facem economie, nu văd nicio economie pe această ordonanță a austerității. Trebuia, la cumpăna dintre ani, să vizualizăm un joc de artificii. Anul acesta, jocul de artificii înseamnă doar un poc.

Ce spun localnicii

Localnic: Asta e bucuria copiilor, cum e vorba, și le încheie orice distracție pentru ei, e ceva frumos, că vin sărbătorile, nu sunt de acord.

Reporter: Fasole cu ciolan de 1 decembrie nu se mai dă.

Localnic: Nu, că fac acasă. Nu trebuie să mănânc la ei.

În cazul în care găsesc sponsorizări, autoritățile locale pot organiza spectacole și pot împărți cadouri. Grija lor este însă acum să găsească bani să plătească salariile funcționarilor și persoanelor cu handicap sau facturile la utilități pe ultimele două luni din acest an. Primăriile mici sunt aproape blocate pe final de an în lipsa unei rectificări bugetare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Austeritatea "a furat" Crăciunul. Comunele în care focurile de artificii sau concertele vor lipsi în acest an: "Era bucuria copiilor, nu sunt de acord"