Antena Meniu Search
x

Video Austeritatea bugetară, învinsă de nemuritoarea pomană electorală. Bonusuri şi măriri de salarii la stat, dar taxele de la privat rămân la fel

Austeritatea bugetară impusă de guvern în urmă cu patru luni s-a dat peste cap şi s-a transformat ca Făt Frumos în an electoral. Coaliţia PSD-PNL vrea să dea liber la bonusuri, angajări şi şefi fără număr chiar şi la companiile de stat cu pierderi.

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 20:01

Vezi și

Ministerul Finanţelor își desființează propriile măsuri. A pregătit o ordonanță de urgență prin care relaxează legea austerităţii. Atunci, îşi propunea reducerea cheltuielilor pentru a acoperi gaura de peste 20 de miliarde de lei din buget.

Restul măsurilor, care afectează mai ales mediul privat, au fost menținute

După ce au stabilit că numărul de şefi nu trebuie să depăşească 8% din angajaţi, acum, Finanţele măresc pragul până la 10%. În acelaşi timp, dau liber la creșteri de salarii în companiile de stat care au avut pierderi în 2023. Asta deși legea de anul trecut interzicea în mod expres acest lucru. Angajaţii din firmele cu datorii rămân şi cu bonusuri neatinse.

De asemenea, ministerele trebuiau reorganizate până la finele anului 2023, iar o serie de instituţii - comasate sau desfiinţate. Doar că şi această măsură a fost amânată. Motivul invocat? Aplicarea legii în forma adoptată anul trecut "ar determina blocarea sau încetarea activității unor servicii publice esențiale pentru populație". Restul măsurilor, care afectează mai ales mediul privat, au fost menținute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Austeritatea bugetară, învinsă de nemuritoarea pomană electorală. Bonusuri şi măriri de salarii la stat, dar taxele de la privat rămân la fel