Antena Meniu Search
x

Autostrada Litoralului, aprobată de Guvern. Cum va arăta Alternativa Techirghiol

Guvernul a aprobat joi Autostrada Litoralului, respectiv Alternativa Techirghiol, prin care aglomerația formată spre litoral ar deveni istorie. Noul drum de mare viteză va avea peste 30 de kilometri şi va fi o alternativă pentru cei care vor să ajungă în sudul litoralului. CNAIR urmează să lanseze în licitație  contractul. Autostrada Litoralului va costa 5,7 miliarde de lei şi va fi gata în 2027. 

de Redactia Observator

la 08.02.2024, 12:38

Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici necesari construcţiei Alternativei Techirghiol, valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, fiind de 5,74 miliarde de lei, sumă asigurată prin Programul Transport (PT) 2021 -2027, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

"Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obţinut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă şi va asigura conexiunea între Centura Constanţa (A4) şi sudul litoralului românesc", a notat Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Când va fi gata Autostrada Litoralului

Potrivit acestuia, CNAIR urmează să lanseze în licitaţie, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcţia Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maximum de 36 de luni).

Pe traseul noii autostrăzi (prevăzute în Master Planul General de Transport al României) care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival) vor fi construite inclusiv: 31 Poduri/Pasaje/Viaducte, 6 parcări, un centru de întreţinere şi coordonare, un punct de sprijin. Conform sursei citate, proiectul prevede şi plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Autostrada Litoralului, aprobată de Guvern. Cum va arăta Alternativa Techirghiol