Antena Meniu Search
x

Video O nouă autostradă spre mare, care se va "desprinde" din Autostrada Soarelui. Când ar trebui să fie gata

Un prim pas pentru drumuri fără aglomeraţie pe litoral. A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru o şosea de mare viteză, care se desprinde din Autostrada Soarelui şi merge spre staţiunile din sud. Drumul de 30 de kilometri se opreşte în schiţe la Olimp, dar autorităţile spun că va ajunge până la Vama Veche. Cândva.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 08.12.2023, 20:15

Vezi și

Autostrada Litoralului ne va ajuta să ajungem mai repede la mare, fără să pierdem timp în blocajele dintre staţiunile. Şoseaua de mare viteză va trece pe lângă Agigea, Eforie, Techirghiol, Tuzla, Costineşti, 23 August şi Olimp. În dreptul localităţilor, autostrada Litoralului va avea bretele de ieşire şi intrare. În proiect sunt prevăzute şi două parcări unde şoferii se pot odihni. Drumul de mare viteză se va opri în dreptul stațiunii Olimp. Cei care vor dori să continue traseul spre Mangalia sau Vama Veche vor avea la dispoziție ruta clasica DN39.

Lucrările pentru Autostrada Litoralului ar trebui să înceapă anul viitor şi să se termine în trei ani

Acestea sunt singurele staţiuni care rămân neacoperite de viitoarea autostradă, deşi din punctul terminus până la Vama Veche sunt mai puţin de 20 de kilometri. "Să o lege cu Bulgaria. Aşa se face între ţările vecine. Facem autostrada, apoi o continuă ei. Noi mergem la ei, ei vin la noi", spune un bărbat. Asta cred şi cei de la Compania Naţională de Drumuri. Chiar dacă studiul de fezabilitate aprobat ieri arată că autostrada litoralului se termină la Olimp, autorităţile de la Bucureşti susţin că va ajunge până în Bulgaria.

"Drumul porneşte din zona A4, autostrada de centură a Constanţei, şi va merge până la frontiera cu litoralul bulgăresc. Deci acest drum va asigura practic legătura dintre A4 şi frontiera bulgărească", a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR. În realitate, tronsonul Olimp - Vama Veche va face parte dintr-un proiect viitor. Până atunci, actuala şosea rapidă ne va ajuta să evităm cel mai mare blocaj în trafic din sezonul estival, care se formează la Eforie. "Valoarea proiectului va fi undeva în jur de 4,8 miliarde de lei, fără TVA. Banii sunt tot din Fonduri Europene, prin PoT - Programul opreaţional de Transport", a declarat Marian Crușoveanu, Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură. Lucrările pentru Autostrada Litoralului ar trebui să înceapă anul viitor şi să se termine în trei ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » O nouă autostradă spre mare, care se va "desprinde" din Autostrada Soarelui. Când ar trebui să fie gata