Antena Meniu Search
x

Video Autostrada Litoralului, noul proiect de 4,8 miliarde de lei care ar urma să evapore aglomerația formată spre litoral. Când ar putea fi gata

Autostrada Litoralului este noul proiect care a primit aviz. Noul drum de mare viteză va avea peste 30 de kilometri şi va fi o alternativă pentru cei care vor să ajungă în sudul litoralului. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 08.12.2023, 14:17

Vezi și

Alternatoiva Thechirghiol este un drum de mare vitezăcare va porni de pe A4, autostrada de centură a Constanței, și va lega stațiunile din sudul litoralului (Eforie, Techirghiol, Tusla, 23 August și Costinești) și se a opri undeva în dreptul stațiunii Olimp. Cei care vor dori să continue traseul către Mangalia sau Vama Veche vor avea la dispoziție ruta clasică - DN39.

Cât va costa tot proiectul

Valoarea totală a proiectului este de 4,8 miliarde de lei, fiind fonduri europene nerambursabile.

În mod normal, un sector între Eforie și Costinești ar trebui să fie parcurs de șoferi în doar 20 de minute. În schimb, ajung să stea în trafic ore în șir. Ieri a fost dat avizul pentru studiul de fezabilitate, rămâne de văzut când vor începe și lucrările propriu zise care, teoretic, vor dura 36 de luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Autostrada Litoralului, noul proiect de 4,8 miliarde de lei care ar urma să evapore aglomerația formată spre litoral. Când ar putea fi gata