Antena Meniu Search
x

Autostrada Moldovei prinde contur. Tronsonul Dumbrava - Mizil ar trebui să fie terminat în 20 de luni

Autostrada Moldovei prinde contur. Autoritățile au predat ieri amplasamentul pentru primul lot, Dumbrava - Mizil, al Autostrăzii Ploieşti - Buzău. Constructorul are la dispoziție 20 de luni pentru a termina acest tronson al autostrăzii 7. Lucrările au început deja, iar firma care se ocupă de construirea autostrăzii promite că acest segment va fi gata la timp.

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 08:27

Vezi și

Tronsonul inclus în primul lot al autostrăzii Ploiești - Pașcani are 21 de kilometri lungime și pornește din actuala autostrada București - Ploiești. Antreprenorul și-a asumat construcția a 21 de kilometri de autostradă, pe care sunt proiectate 14 poduri. 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: E un lot de aproximativ 21 de kilometri, un lot care are termen de finalizare 20 de luni. E o autostradă foarte importantă, așteptată de către românii din această zonă, până în Pașcani și care, cred eu, cu constructori serioși, care se vor ține de termenele angajate, va fi finalizată în termenele pe care le au asumate prin contract. 

Autoritățile au predat constructorului amplasamentul pentru acest lot și au emis ordinul de începere a lucrărilor. Potrivit reprezentanţilor firmei, vorbim despre 3,2 milioane metri cubi de umplutură și 400 de mii de tone de asfalt. 

Emanuele Lancellotti, reprezentant constructor: Noi am adus deja utilaje suficiente, pentru zona pe care vrem să o eliberăm săptămâna aceasta și, cu cât se eliberează mai multe zone, aducem mai multe utilaje. Ne-am organizat, ne-am pregătit să abordăm lucrarea cu mare viteză. 

Costul total al lucrărilor, pentru acest tronson, se ridică la aproape 1,5 miliarde de lei, fara TVA. Lucrarea este finanțată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Autostrada Moldovei va avea în total aproape 440 de kilometri şi reprezintă o prioritate absolută la nivel național, întrucât face legătura între zona Munteniei şi cea a Moldovei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Autostrada Moldovei prinde contur. Tronsonul Dumbrava - Mizil ar trebui să fie terminat în 20 de luni