Antena Meniu Search
x

Băncile din China vând dolari și cumpără yuani pentru a opri deprecierea monedei naționale

Băncile din China vând dolari și cumpără yuani pentru a opri deprecierea monedei naționale. Banca centrală a relaxat regulile de finanțare externă pentru companii. Beijingul a ratat așteptările de creștere economică pe trimestrul al doilea iar analiştii cred că situaţia s-ar putea înrăutăţi

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 10:32

Băncile din China vând dolari și cumpără yuani pentru a opri deprecierea monedei naționale
Băncile din China vând dolari și cumpără yuani pentru a opri deprecierea monedei naționale - Shutterstock

Principalele bănci de stat din China vindeau dolari pentru a cumpăra yuani pe piaţa spot offshore, în tranziţiile de joi din Asia, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Vânzarea de dolari de către băncile de stat este menită să încetinească ritmul deprecierii yuanului, susţin sursele.

Joi, Banca Centrală a Chinei a anunţat o relaxare a reglementărilor privind finanţarea transfrontalieră, astfel încât devine mai uşor pentru companiile chineze să obţină fonduri de pe pieţele din afara ţării şi se atenuează presiunile asupra monedei Chinei.

Joi, yuanul offshore s-a apreciat cu peste 0,7%, ajungând la 7,1812 per dolar.

Pe piaţa onshore, yuanul a avut o evoluţie ascendentă similară, dar încă înregistrează una din cele mai slabe performanţe în rândul valutelor din Asia în 2023. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Băncile din China vând dolari și cumpără yuani pentru a opri deprecierea monedei naționale