Antena Meniu Search
x

Video Bilanţul sezonului estival: Încasări cu 20% mai mici faţă de 2019. Scumpirile le-au tăiat apetitul românilor pentru vacanțe

Vara s-a terminat, iar afaceriștii de la malul mării fac bilanţul. Concluzia - sezonul estival a fost sub aşteptări. Scumpirile în lanț le-au tăiat apetitul românilor pentru vacanțe. Pe litoral, încasările au fost cu 20 la sută mai mici faţă de 2019. 

de Redactia Observator

la 02.09.2022, 08:47

Vezi și

Durata medie a sejurului în acest an a fost de 5 zile, iar valoarea medie a pachetului turistic a fost de 500 de euro, pentru 2 persoane, arată datele agenţiilor de turism.

Raluca Hatmanu, agent de turism: Au fost căutate în primul rând și în prima faza pachetele all-inclusive sau acele pachete integrate. Turistul român vrea să primeaca mai mult în pachetul pe care îl rezervă, nu doar cazare și eventual un mic dejun.  

Sezonul estival a fost marcat şi de incertitudinile războiului din Ucraina, dar şi de inflaţie. Mulţi au preferat să strângă banii, în loc să-i cheltuiască în concediu. 

Ionuţ Nedea, touroperator: În martie, când a început războiul , în decurs de-o săptămână, vânzările s-au prăbușit cu aproximativ 70%. 

Pe acelaşi subiect

Iolanda Nanu, hotelier: Au negociat foarte mult, şi-au dorit ca tarifele să fie negociate. Au venit cu bugete stabilite de la început. 

Staţiunile de pe litoral preferate de români

Clasamentul stațiunilor preferate de români la mare a suferit modificări, Eforie Nord devansând Mamaia. Şi încasările au scăzut.

Ionuţ Nedea, touroperator: Eu anticipez că este o scădere de aproximativ 20 sau 25 la sută.

Cei mai mulți turiști la Marea Neagră au venit din București, Cluj si Iaşi. August a fost cea mai bună lună. În septembrie, însă, găsim aici cele mai bune tarife.

''Marea este caldă, nu e aglomerat şi preţurile scad. Acum veneam şi stăteam până pe 15 septembrie, doar că şcoala începe şi trebuie să ne grăbim la şcoală.'' 

Hotelierii spun că vor încerca să menţină preţurile de anul acesta şi anul viitor, chiar dacă vor mai fi scumpiri şi îi sfătuiesc pe turişti să îşi aranjeze vacanţele din timp. Astfel, pot obţine reduceri chiar şi de 50 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Bilanţul sezonului estival: Încasări cu 20% mai mici faţă de 2019. Scumpirile le-au tăiat apetitul românilor pentru vacanțe