Bitcoin a scăzut într-o singură zi cu 13%. Criptomoneda este la jumătate din valoarea de la începutul anului

De Redactia Observator.
Publicat: 24.05.2021, 07:26.
Actualizat: 24.05.2021, 07:29

Bitcoin a scăzut, duminică, cu aproape 13%, la 32.601 dolari pe unitate, iar declinul faţă de maximul anului este de aproape 50%, transmite Reuters.

bitcoin

Criptomonedele au scăzut puternic în ultima perioadă

Shutterstock (imagine ilustrativă)

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins pe 14 aprilie un maxim al anului de 64.895,22 de dolari pe unitate. Ether, moneda legată de reţeaua blockchain etherum, a coborât cu 17%, la 1.905 dolari pe unitate, pierzând 391,31 dolari faţă de închiderea precedentă. Pieţele Bitcoin funcţionează permanent, creând condiţiile pentru variaţii de preţ la ore impredictibile.

”Mulţi fac referire la faptul că volatilitatea bitcoin nu poare fi anticipată. Într-adevăr, bitcoin are fluctuaţii grave, ameţitoare”, a scris Amy Wu Silverman, analist la RBC Capital Markets, într-o notă de cercetare publicată sâmbătă.

Bitcoin este sub presiune după o serie de tweeturi publicate săptămâna trecută de miliardarul Elon Musk, directorul general al Tesla şi mai ales după anunţul său că producătorul de automobile electrice nu va mai accepta plăţi în Bitcoin pentru vehiculele sale. Piaţa Bitcoin este influenţată negativ şi de anunţurile recente ale Trezoreriei SUA şi autorităţilor chineze, privind înăsprirea reglementărilor referitoare la criptomonede.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.