Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bucureştenii sunt îngrijoraţi din cauza preţului la căldură şi apă caldă: ''Toate s-au scumpit, dar salariile au rămas aceleaşi''

Facturile bucureştenilor la căldură şi apă caldă sunt în aer. După întâlnirea de astăzi cu premierul Nicolae Ciucă, Nicuşor Dan a aflat că mai are de aşteptat pentru a primi subvenţia de la stat pentru gigacalorie. Între timp, primarul Capitalei propune majorarea preţului de la 164 la 280 de lei, adică facturile ar putea creşte cu 70%.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 27.11.2021 , 20:08

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: O subvenţie, care practic ar trebui să se dubleze, anihilează orice şansă de dezvoltare a oraşului ăsta. La sfârşitul anului 2021, noi n-o să mai avem niciun ban în cont. 

Pentru Nicuşor Dan, ecuaţia e simplă: nu are bani pentru a subvenţiona gigacaloria. Dacă nu primeşte ajutor de la stat, toate proiectele Capitalei s-ar putea bloca. Aşa că soluţia propusă este ca bucureştenii să plătească cu 70% mai mult la facturi.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Eu mi-aş dori ca acest tarif să crească în mod echilibrat. Sunt oraşe din România în care se plăteşte 350, 400 chiar şi 500 de lei în anumite localităţi.

Profimedia Images
Vezi și

Primarul a propus Guvernului să împartă costurile pentru subvenţie. Dacă gigacaloria va ajunge la valoarea de 280 de lei, atunci subvenţia anuală se va ridica la 1,9 miliarde de lei, însă dacă va rămâne la valoarea de acum, de 164 de lei, subvenţia pe care o vor suporta cele două instituţii va fi de peste 2 miliarde de lei. 

Pe acelaşi subiect

Deşi încă nu este clar dacă Guvernul poate să îi ofere suma cerută, de aproape 1 miliard de lei, scenariile la primărie rămân roz. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Eu sunt foarte optimist că o să primim un ajutor din partea statului. 

Bucureştenii sunt îngrijoraţi din cauza preţului la căldură şi apă caldă

Însă bucureştenii nu sunt la fel de optimişti, mai ales că nu ştiu cât vor plăti căldura şi apa caldă, pe care oricum le primesc cu ţârâita.

''Plătim apa caldă şi caldura pe care nu o avem. Asta e îngrozitor. 

Câte grade sunt în casă?

Sub 20 cu siguranţă. Destul de frig.

Cum vă încălziţi?

Sincer, dăm drumul la aragaz.'' 

''Toate s-au scumpit, dar salariile au rămas aceleaşi. Un om nu are de unde să scoată mai mulţi bani ca să-şi achite facturile.''

''E rece, am făcut şi o reclamaţie şi degeaba.

Caloriferele cum sunt? Reci.

De cât timp este aşa?

De la inceputul lunii, de când a inceput să fie mai frig.''

În luna ianuarie, vom simţi majorările anunţate de primar. La un apartament cu 2 camere, facturile vor urca de la 150  de lei la 270 de lei, iar la un apartament cu 3 camere, facturile vor creşte până la 350 de lei pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri economice » Bucureştenii sunt îngrijoraţi din cauza preţului la căldură şi apă caldă: ''Toate s-au scumpit, dar salariile au rămas aceleaşi''