Antena Meniu Search
x

Video Facturi duble la încălzire, în toiul iernii. Două scenarii de plată pentru bucureşteni: ce se întâmplă cu preţul gigacaloriei

E mijloc de noiembrie, iar dacă nu vin repede bani de la Guvern, bucureştenii vor plăti facturi duble la încălzire pe perioada iernii. Primarul Nicuşor Dan cere 968 de milioane de lei ca să nu crească prețul la gigacalorie.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 19:51

Vezi și

Există două scenarii. Bucureştenii ar putea plăti 164 de lei pe gigacalorie în această iarnă, cât au plătit și până acum. Asta doar dacă Guvernul va acorda subvenţia cerută de Primăria Capitalei. În al doilea scenariu, dacă Primăria nu primeşte niciun ban, preţul gigacaloriei se va dubla şi va ajunge la aproape 300 de lei. Atenţie, asta doar dacă Primăria păstrează nivelul subvenţiei de anul trecut. 

Valoarea subvenţiei, stabilită de Primăria Capitalei și Consiliul General

"Ar fi o problemă imposibil de rezolvat pentru PMB", a spus azi Nicuşor Dan, pentru că, în acest moment, bugetul Primăriei nu poate susţine o asemenea cheltuială. Primăria Capitalei și Consiliul General vor stabili pe 26 noiembrie valoarea subvenţiei. Nu e nicio grabă, spune primarul, este timp suficient, întrucât facturile la încălzire pentru noiembrie și decembrie vor fi plătite în ianuarie și februarie. 

Facturile au explodat. Bucureştenii plătesc şi cu 80% mai mult

Prețul căldurii în Capitală a crescut cu peste 80%. Scumpirea gigacaloriei este generată de prețurile la gaze și de creșterea certificatelor de carbon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Facturi duble la încălzire, în toiul iernii. Două scenarii de plată pentru bucureşteni: ce se întâmplă cu preţul gigacaloriei