Antena Meniu Search
x

Bugetarii vor primi note, ca la școală. 1 milion de angajați riscă salarii tăiate

Noul cod administrativ, adoptat recent de Guvern, vine cu veşti proaste pentru mai bine de un milion de bugetari! Salariile ar putea fi tăiate, iar funcţionarii chiar să fie daţi afară, dacă nu vor fi suficient de performanţi. Pe de altă parte, pentru cei care merită se propun şi prime sau promovări

de Redactia Observator

la 14.07.2019, 10:48

Vezi și

Noul cod administrativ, adoptat recent de Guvern, vine cu veşti proaste pentru mai bine de un milion de bugetari! Salariile ar putea fi tăiate, iar funcţionarii chiar să fie daţi afară, dacă nu vor fi suficient de performanţi. Pe de altă parte, pentru cei care merită se propun şi prime sau promovări.

În urma unei evaluări, bugetarii vor primi calificative ca la şcoală. Specialiştii critică însă noile modificări. Sunt posibile abuzuri, pentru că nu sunt menţionate clar criteriile în funcţie de care vor fi testaţi, spun ei.

Cei 1,2 milioane de bugetari vor fi evaluaţi în funcţie de rezultate. Funcţionarii care nu îşi fac treaba riscă să li se taie salariul cu până la 10%, până la următoarea evaluare anuală. Şi chiar îşi vor pierde serviciul.

În schimb, angajaţii dornici de muncă şi performanţă vor putea obţine prime, bonusuri şi chiar să fie avansaţi.Evaluarea se va face în două etape. Mai întâi, evaluatorul completează raportul, apoi urmează un interviu. Se va ţine cont de capacitatea de analiză şi sinteză, de spiritul de iniţiativă sau lucrul în echipă. Însă noul act normativ nu vine cu mai multe precizări. Iar specialiştii spun că lasă loc abuzurilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » Bugetarii vor primi note, ca la școală. 1 milion de angajați riscă salarii tăiate