Antena Meniu Search
x

Video Bugetul alocat programului Rabla Plus 2022 a fost epuizat în mai puţin de o oră de la lansare

Au început înscrierile pentru ultima sesiune a programelor Rabla şi Rabla Plus de anul acesta. Aşadar, cei care vor să dea la schimb maşina veche pentru una nouă au timp până pe 25 noiembrie să aplice pentru voucherele de la stat. Favorizate sunt şi anul acesta maşinile electrice, adică cele din programul Rabla Plus, pentru care este acordat şi cel mai mare buget. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 30.09.2022, 14:09

Hepta Vezi și

Anul acesta, instituţiile statului au primit linie de finanţare separată pentru că până anul acesta ele trebuiau să aplice pe Programul Rabla destinat persoanelor juridice. Bugetul a fost împărţit 70% ediţiei din vară şi 30% a rămas pentru ediţia curentă. Tichetul a rămas mai mare, a ajuns la 7.500 de lei, în loc de 6.500 cât a fost anul trecut. 

Programul Rabla Plus şi-a epuizat bugetul atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. Pentru persoane juridice s-a epuizat în doar 21 de minute. 

Ultima sesiune din acest an pentru Rabla 2022 şi Rabla Plus 2022

Noua sesiune se va derula în perioada 30 septembrie - 25 noiembrie 2022, timp în care persoanele fizice se vor putea înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizaţi, iar persoanele juridice vor putea depune dosarele de finanţare prin accesarea aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM.

Bugetele totale care vor fi puse la dispoziţie pentru această etapă se împart astfel: pentru Programul "Rabla Clasic" - persoane fizice, buget de 139.898.500 lei, persoane juridice - buget de 173.300.500 lei, instituţii publice - buget de 15 milioane de lei, în timp ce pentru Programul Rabla Plus - persoane fizice, bugetul este de 115.500.000 lei, persoane juridice - 202.303.000 lei şi instituţii publice - 15 milioane de lei.

AFM precizează că pe site-ul propriu este disponibil calendarul de desfăşurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe şi sumele alocate pentru fiecare categorie de solicitanţi. De asemenea, listele cu producătorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu instituţia sunt publicate pe www.afm.ro, la secţiunile programelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Bugetul alocat programului Rabla Plus 2022 a fost epuizat în mai puţin de o oră de la lansare