Antena Meniu Search
x

Video CALCUL: Cât vor plăti bucureștenii pe lună, la un apartament cu 2 sau 3 camere, după scumpirea gigacaloriei

Bucureştenii racordaţi la sistemul de încălzire centralizat vor plăti cel puţin dublu pentru căldură. Preţul gigacaloriei sare în aer de luna viitoare. Proiectul urmează să fie votat miercuri.

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 20:50

Vezi și

De 2,3 ori mai mare va fi preţul unei gigacalorii pentru consumator. Practic, prețul vechi de 143 de lei va crește până la 330 de lei, la consumator. A fost propus acest proiect tocmai pentru a scădea sumele extrem de mari pe care Primăria Capitalei ar fi trebuit să le plătească spre Termoenergetica pentru subvenție. Asta înseamnă o subvenție din partea Primăriei de 650 de lei pentru a acoperi valoarea totală de 980 lei.

Oricum, rămâne prețul cel mai mic din țară, spune Nicușor Dan, care a mai propus o scumpire care nu a fost votată de consilierii generali. Acum există însă majoritate în Consiliu.

Facturile la caldură vor fi mai mari de la 1 aprilie

De exemplu, la un apartament cu 2 camere, factură va despasi 300 de lei pe luna, iar la 3 camere peste 400 de lei pe luna. Va amintesc, anul trecut bucureştenii au primit căldură până în luna mai.

Pe acelaşi subiect

Facturi mai mari la căldură

De la 143 de lei/gigacalorie

la 330 de lei/gigacalorie

2 camere - 318 lei/lună

3 camere - 412 lei/lună 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » CALCUL: Cât vor plăti bucureștenii pe lună, la un apartament cu 2 sau 3 camere, după scumpirea gigacaloriei