Antena Meniu Search
x

Video Când ar putea avea loc plafonarea preţurilor la energie? Ce spun specialiştii în domeniu

Premierul demis Florin Cîţu a anunţat plafonarea preţurilor la energie, după explozia facturilor în ultima perioadă. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 07.10.2021, 13:34

Vezi și

În teorie sună bine, însă totul rămâne la nivelul de promisiune, pentru ca o astfel de măsură nu poate fi luată de un guvern interimar, fără drepturi depline.

"Va fi o decizie luată în prima ședință de guvern după ce se va rezolva criza. Deci vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem în această perioadă. De aceea avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunț în perioada următoare să nu se chinuie, pentru că vom folosi plafonarea la prețurile actuale", a declarat Florin Cîţu

Florin Cîţu s-a răzgândit: Vrea plafonarea preţurilor

Este posibil ca această plafonare să se facă la nivelul actual al preţurilor, însă ANRE ar trebui să vină cu o reglementare şi să stabilească un preţ mediu pe ţară. Nu ştim însă când se va face această plafonare şi cine va fi direct vizat, dacă se va face direct la producător sau la furnizor, urmează să aflăm în perioada următoare. 

Cert este că acum guvernul este unui interimar şi nu poate emite astfel de acte normative, astfel că această plafonare va mai dura până se va putea realiza. De astfel, este foarte ciudat faptul că în urmă cu o lună, premierul Florin Cîţu spunea că nu este de acord cu plafonarea preţurilor şi că nu este de acord nici măcar cu un proiect propus în acest sens de PSD.

Partidul a depus în Parlament un proiect privind chiar plafonarea preţurilor pentru 6 luni. Spun specialiştii, că în cazul în care se va face o astfel de plafonare a preţurilor, mai întâi piaţa de energie trebuie să fie foarte bine reglementată în acest sens. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Când ar putea avea loc plafonarea preţurilor la energie? Ce spun specialiştii în domeniu