Antena Meniu Search
x

Video Cardurile la energie: documentul obligatoriu pe care trebuie să îl ai pentru a primi 700 lei în februarie

Ajutorul de la stat pentru plata facturilor la gaze şi curent îi pune din nou pe români pe drumuri, din cauza birocraţiei. Este vorba despre acele carduri de energie pe care ar urma să le primească persoanele vulnerabile care stau la bloc şi care nu reuşesc să îşi plătească facturile. Dar pentru a beneficia de acest sprijin este nevoie de un aşa numit certitificat de validare a datoriei. Ce presupune acest document şi cum intrăm în posesia lui. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 09.01.2023, 13:52

Vezi și

Cardurile la energie încă nu au fost emise de către autorităţi, dar deja avem parte de foarte multă birocraţie şi de multe semne de întrebare în legătură cu modul în care vor fi folosite aceste carduri. Asociaţiile de proprietari vor trebui să emită mai multe documente care să justifice plăţile făcute prin aceste carduri, iar documentele vor fi depuse la ghişeele poştale; asta înseamnă automat mai multe drumuri care vor trebui să fie făcute de cei care beneficiază de acest ajutor de la stat. În întreaba ţară există peste de asociaţii de proprietri, aşadar ne putem aştepta la întârzieri dar şi birocraţie, oameni care vor fi puşi pe drumuri pentru a beneficia de ajutor din partea statului. 

Primii bani de pe carduri vor fi daţi luna următoare, în februarie , air ceilalţi 700 de lei ar urma să fie acordaţi în luna septembrie, astfel încât oamenii să-şi poată plăti facturile cu acest ajutor de la stat. Aceşti bani îi vor primi persoanele vulnerabile şi care au venituri lunare mai mici de 2000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri economice » Cardurile la energie: documentul obligatoriu pe care trebuie să îl ai pentru a primi 700 lei în februarie