Antena Meniu Search
x

Video Care e preţul carburanţilor în toate staţiile din România, 2 mai 2022. Noi scumpiri la motorină şi benzină

Pe şoferi îi aşteaptă noi scumpiri. Săptămâna trecută am avut o mică ieftinire, dar cum orice minune durează doar trei zile... preţul carburanţilor a început să crească din nou.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 02.05.2022, 14:04

Vezi și

Un litru de motorină costă acum 8,74 de lei, iar unul de benzină standard 7,9 lei. Sunt preţuri tot mai mari de la o zi la alta. Spre exemplu, acum un plin de motorină de 50 de litri ne costă cu 13 lei în plus în comparaţie cu luna trecută. Preţurile la motorină şi benzină pot fi verificate pe Monitorul Preţurilor, aici.

Europa vrea să interzică petrolul rusesc

Avem o situaţie internaţională extrem de delicată în aceste momente şi spun asta deoarece Uniunea Europeană se gândeşte să oprească importul de petrol din Federaţia Rusă. 

Momentan Uniunea Europeană importă undeva la 45% petrol din Rusia. În România produce undeva la 30% din necesar, restul de 70% îl importăm, iar 20% din petrolul consumat la noi în ţară vine din Rusia.

Există state care ar accepta să se oprească importul de petrol din Rusia. Spre exemplu Germania ar fi de acord cu această măsură. Există însă şi state care sunt sceptice cu privire la această varianta, precum Austria, Ungaria, Italia sau Slovacia. 

În cazul în care s-ar opri importul de petrol din Federaţia Rusă, cu siguranţă am vedea creşteri de preţuri la pompă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Care e preţul carburanţilor în toate staţiile din România, 2 mai 2022. Noi scumpiri la motorină şi benzină