Antena Meniu Search
x

Video Cartofii s-au scumpit foarte mult în ultimul an. Statul îi va ajuta pe cei care se ocupă cu cultivarea cartofilor

Cu toate scumpirile din ultima vreme pana şi cartoful începe să devină un lux. Este alimentul care s-a scumpit cel mai mult în ultimul an. Unde mai pui faptul că legumicultorii au renunţat să îl mai cultive după ce importurile au crescut masiv în ultimii ani. Partea bună este că, în aceste condiţii, statul vrea să-i ajute pe fermierii care au culturi de cartofi. 

de Redactia Observator

la 27.04.2022, 12:59

Vezi și

Mădălina Chiţac, reporter Observator: Vorbim de un ajutor de 200 de euro pentru hectar. Acest ajutor ar urma să îl primească cei care îl cultivă. Condiţia ar fi ca aceştia să scoată de pe fiecare hectar cel puţin 15 tone de cartof. Un proiect în scest sens urmează să fie adoptat de către Guvern în perioada următoare. Din 2010 şi până în prezent suprafaţa cultivată cu cartof de la noi din ţară a scăzut dramatic, aproximativ 40 de procente şi a început să importe din ce în ce mai mulţi cartofi din ţări precum Germania, Belgia, Franţa, Olanda sau Polonia. În acest context vine acest ajutor de la Guvern. De asemenea, cartofii s-au scumpit foarte mult în ultima perioadă. Datele de la INS arată faptul că preţurile au crescut cu aproape 40 de procente asta deşi cartofii sunt extrem de consumaţi de români. Un român consumă în medie undeva şa 90 de kilogram de cartofi.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Cartofii s-au scumpit foarte mult în ultimul an. Statul îi va ajuta pe cei care se ocupă cu cultivarea cartofilor