Antena Meniu Search
x

Video Casa Verde Fotovoltaice 2023. Românii se bat pe banii pentru panouri fotovoltaice: bugetul alocat Olteniei, epuizat în mai puţin de două minute

Românii se înghesuie la Casa Verde. Bugetul pentru panouri fotovoltaice, alocat regiunii Oltenia, s-a epuizat în maximum două minute.

de Redactia Observator

la 19.06.2023, 18:48

Vezi și

174 de milioane de lei au ajuns la locuitorii din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. În program au fost înscrise peste 8.000 de dosare. La fel s-a întâmplat şi în sesiune precedente, când, fondurile alocate pentru Bucureşti, Ilfov, sau pentru zona Moldovei, s-au epuizat în maximum nouă minute.

Programul "Casa Verde Fotovoltaice" are o finanţare totală pentru acest an de 1,75 miliarde de lei

"Astăzi, 19 iunie 2023, ora: 10:00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională - Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Sud Vest - judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Bugetul de 174.300.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele două minute prin înscrierea unui număr de 8.715 de persoane fizice", a menţionat instituţia.

Înscrierile persoanelor fizice în program, prin intermediul aplicaţiei informatice, vor continua cu ultima sesiune programată în intervalul 22 - 26 iunie pentru regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş). Bugetul alocat este de 200,48 milioane de lei.

De asemenea, perioada 27 - 29 iunie este rezervată unităţilor de cult din toate regiunile, iar bugetul se ridică la valoarea de 17,5 milioane de lei. Programul "Casa Verde Fotovoltaice" are o finanţare totală pentru acest an de 1,75 miliarde de lei.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei pentru fiecare proiect, sub condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa până la valoarea totală a facturii se suportă de beneficiar din surse financiare proprii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Casa Verde Fotovoltaice 2023. Românii se bat pe banii pentru panouri fotovoltaice: bugetul alocat Olteniei, epuizat în mai puţin de două minute