Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Bugetul etapei de vineri, epuizat în 2 minute. Peste 9.000 de dosare depuse pentru cei 30.000 de lei de la stat

Fondurile alocate primei etape a programului Casa Verde Fotovoltaice 2024, pentru locuitorii din Regiunea Nord Vest, s-au epuizat în două minute. Românii din județele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureș s-au putut înscrie pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, începând cu ora 10:00, pentru a primi 30.000 de lei de la stat. În total au fost depuse peste 9.000 de dosare. 

de Redactia Observator

la 27.09.2024 , 12:34

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a început, vineri, sesiunea de finanţare pentru înscrierea solicitanţilor persoane fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Primii care s-au putut înscrie au fost locuitorii din Regiunea Nord-Vest. De altfel, înscrierile s-au încheiat, întrucât bugetul disponibil pentru această regiune a fost rezervat integral, fiind depuse aproape 9.150 de solicitări. 

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Bugetul de vineri, epuizat în 2 minute

Sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Nord-Vest, a început vineri şi s-a încheiat deja.

Vezi și

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu, bugetul de 274.290.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 9.143 de persoane fizice.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Programul de anul acesta este cu atât mai atractiv cu cât, în premieră, finanţăm şi instalaţiile de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice, iar acest lucru s-a reflectat în ritmul cu care s-au realizat înscrierile din această dimineaţă. În acelaşi timp, subvenţia a crescut la 30.000 de lei, ceea ce reprezintă un sprijin consistent pentru viitorii prosumatori. Programul va continua cu înscrierea persoanelor fizice din celelalte regiuni conform calendarului stabilit, câte o zi pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat, iar pe data de 9 octombrie 2024 se vor putea înscrie unităţile de cult”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Perioada de înscriere în cadrul Programului începe la ora 10:00 şi se termină la ora 23:59, pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat. Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Ştiri economice » Casa Verde Fotovoltaice 2024. Bugetul etapei de vineri, epuizat în 2 minute. Peste 9.000 de dosare depuse pentru cei 30.000 de lei de la stat