Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cât cheltuie un turist pe cazare în România. Oraşul cu cele mai mari preţuri 

Un turist plăteşte un preţ mediu de 434 lei pe noapte la un hotel în România, cu 5,7% mai mult faţă de anul trecut. 

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 08:33

Cât cheltuie un turist pe cazare în România. Oraşul cu cele mai mari preţuri Cât cheltuie un turist pe cazare în România. Oraşul cu cele mai mari preţuri - Shutterstock

Bucureştiul, unde se află cele mai multe hoteluri de patru şi cinci stele, trage în sus preţul mediu înregistrat la nivel naţional pentru serviciile hoteliere, anunță Ziarul Financiar.

Un turist care se cazează la un hotel în România plăteşte, în medie, 434 lei pentru o noapte de cazare, în creştere cu 5,7% faţă de anul anterior, potrivit infor­maţiilor CoStar, un furnizor global de date şi analize în domeniul imobiliar.

Costurile de cazare au fost trase în sus de Bucureşti, unde există cele mai multe cazări de patru şi cinci stele, cu tarife mai mari faţă de alte tipuri de cazări. Preţul mediu plătit de un turist care se cazea­ză în Bucureşti este de circa 496 lei, în creştere cu 6,2% faţă de anul anterior. Bucureştiul este însă o destinaţie pentru turismul de business, multe dintre hotelurile din Capitală având oaspeţi din acest segment.

Articolul continuă după reclamă

Preţurile pentru serviciile turistice au crescut nu doar în România, ci în toată Europa. Totuşi, preţurile mai mari sunt plătite, în mare parte tot de români.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Ştiri economice » Cât cheltuie un turist pe cazare în România. Oraşul cu cele mai mari preţuri