Antena Meniu Search
x

Video Cât costă benzina și motorina azi, 19 ianuarie 2023. Preţurile la carburanţi sunt deja la a treia majorare

Bucuria preţurilor mai mici la pompă nu ne-a ţinut prea mult. În mai puţin de o săptămână am văzut nu mai puţin de trei majorări la carburanţi. Astăzi, spre exemplu, preţul benzinzei standard a crescut iar cu 5 bani pe litru, practic a treia scumpire în această perioadă.

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 16:50

Vezi și

În prezent, un litru de benzină standard costă în medie între 6, 44 şi 6,54 de lei. În timp ce pentru un litru de motorină standard trebuie să scoatem din buzunar ceva mai mult - între 7,55 şi 7,66 de lei.

A treia majorare la carburanți

Este prima luna în care nu mai avem compensarea de 50 de bani la carburanţi, iar diferenţa e semnificativă faţă de luna decembrie. Iată, în cazul benzinei, preţul mediu s-a majorat cu 3,6% pe litru. Ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 11 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. Şi motorina standard s-a scumpit cu un procent similar. Aşadar, comparativ cu luna trecută, pentru un plin de motorină plătim în medie cu 13 lei mai mult.

Cu toate acestea, România se află pe locul 2 în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cei mai ieftini carburanţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Cât costă benzina și motorina azi, 19 ianuarie 2023. Preţurile la carburanţi sunt deja la a treia majorare