Antena Meniu Search
x

Video Cât costă benzina și motorina azi, 23 decembrie 2022. Preţurile la carburanţi continuă să scadă

Moş Crăciun a venit mai repede pentru şoferii din România. Carburanţii s-au ieftinit pentru a doua oară în această săptămână. Astfel, benzina a coborât sub pragul de 6 lei pentru un litru la unele stații de alimentare, după compensarea de 50 de bani. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 23.12.2022, 08:19

Vezi și

Benzina și motorina s-au ieftinit substanțial în ultimele 3 săptămâni, atunci când erau cu un leu sau mai bine cu un leu mai scumpe. Iar în ultima lună, prețul acestora a scăzut cu 15 procente. Toate aceste ieftiniri însă, s-ar putea să ducă la altă măsură, și anume la eliminarea subvenției de 50 de bani începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Această măsură a fost introdusă pe 1 iulie, din cauza scumpirilor de la acea vreme. În vară, litrul de benzină costa chiar și 8 lei și 50 de bani, iar motorina se apropia de 9 lei și 50 de bani. Jumătate din această reducere este decontată de către stat și jumătate de distribuitori. Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.  

Preţuri benzină și motorină 23 decembrie 2022

Indiferent de orașul sau de benzinaria din care alegem să alimentăm astăzi, cel mai probabil vom găsi benzină cu 6 lei și motorină cu 7 lei. Ba chiar, la unele stații de alimentare, benzina standard se găsește cu 5 lei și 96 de bani, adică sub pragul psihologic de 6 lei.

Pe acelaşi subiect

Benzină standard

5,96 lei/litru

Motorină standard

7,13 lei/litru

Premierul Nicolae Ciucă anunța pe 29 septembrie că Guvernul prelungește perioada în care prețurile la carburanți sunt compensate cu 50 de bani până la sfârșitul anului. „Menționez decizia prin care vom prelungi ordonanța de urgență prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe întreg lanțul. În felul acesta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, declara atunci Nicolae Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Cât costă benzina și motorina azi, 23 decembrie 2022. Preţurile la carburanţi continuă să scadă