Antena Meniu Search
x

Video Încă o ieftinire a carburanților: Cât a ajuns să coste, astăzi, un litru de benzină

Continuă veștile bune pentru șoferi în perioada cu cel mai mare trafic din an. Carburanții se ieftinesc pentru a doua oară în această săptămână. Benzina standard a coborât sub pragul de 6 lei/litru la unele stații de alimentare, după compensarea de 50 de bani. Asta înseamnă ieftinire peste 15% comparativ cu luna trecută. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 22.12.2022, 19:59

Vezi și

Vești bune pentru șoferi într-o perioadă aglomerată din an. Benzina și motorina s-au ieftinit din nou, în doar câteva zile. Este a doua ieftinire care a avut loc săptămâna aceasta. Prețul benzinei a coborât sub 6 lei/litru, iar al motorinei este în jur de 7 lei, cu tot cu compensarea de 50 de bani.

Guvernul vrea să scape de plafonarea de 50 de bani

De precizat este faptul că Guvernul are în plan să elimine această plafonare, în perioada următoare, pentru că prețul carburantului a scăzut semnificativ. 

Benzina și motorina s-au ieftinit, din nou, în această dimineață cu 5 bani și asta după ce la începutul acestei săptămâni, prețul a mai scăzut cu 10 bani. Cel mai mic preț la pompă în acest moment, pe un singur litru de benzină este de 5,94 de lei, iar la motorină 7,11 lei.

De menționat este faptul că prețurile includ compensarea de 50 de bani, plafonare de care Guvernul României vrea să scape în perioada următoare. Asta după ce prețul carburantului a scăzut semnificativ. Totodată, raportat la luna trecută, prețul mediu pe un litru de benzină a scăzut cu aproximativ 15 procente, iar la motorină cu 14 %. În cazul în care nu am avea această compensare, prețul ar fi fost ca la începutul anului”, a transmis reporterul Observator, Alin Stan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Încă o ieftinire a carburanților: Cât a ajuns să coste, astăzi, un litru de benzină