Antena Meniu Search
x

Video Cât costă laptele la noile dozatoare care au apărut în ţară. Comercianţii se laudă cu vânzările pe care le fac

Dozatoarele de lapte din magazine si pieţe câştigă tot mai mulţi clienţi. Chiar dacă preţul unui litru în supermarket este mai mic, diferenţa este făcută de calitate, spun consumatorii. Aparatele sunt alimentate de două ori pe zi de micii fermieri, care au atestat de la Autoritatea Sanitar Veterinară. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 19.06.2023, 20:41

Vezi și

În cea mai mare piaţă din Bucureşti, oamenii vin încă de dimineaţă pentru a cumpăra lapte de la dozator.

Gheorghe, client: Gustul este foarte bun. Nu ştiu câtă grăsime are trasă din el faţă de cel din magazin. Poţi să-l fierbi şi îl bei. Îl ţi în congelator, îl scoţi şi are acelaşi caimac. 

Cât costă un litru de lapte de la dozator

Se vinde la un preţ puţin mai mare decât cele mai ieftine sortimente din marile magazine, dar clienţii spun că gustul e mai bun: "5 lei un litru de lapte. 1,5% grăsime. 3,5%, 6 lei şi 76 de bani".

Pe acelaşi subiect

Client: Este cel mai bun lapte. Este diferenţă mare, ca de la cer la pământ. Vine direct de la sursă. Este natural, nu are apă cum pun alţii.  

Client: 14 lei este cu sticlă cu tot, 2 litri. Ne place şi cumpăr cam de două ori pe săptămână, de trei, depinde.  

Costel Stanciu, asociaţie alimente: Consumatorul începe să-şi dea seama de calitate. Laptele nestandardizat are un procent de grăsime mult mai mare. Grăsmiea la laptele nestadndardizat variază între 3,8 şi 4,1%. 

Comercianţii nu rămân cu marfa

Comercianţii se laudă că nu rămân cu marfa de pe o zi pe alta. 

Gina, vânzătoare: Sunt zile când se vând şi 1.200 de litri, dar sunt şi zile când se vinde mai puţin. În general, făcând aşa o medie este bine.  

Astfel de aparate nu pot fi folosite dacă producătorul nu obține în prealabil de la Autoritatea Sanitar Veterinară un aviz, care să ateste că produsele sunt sigure pentru consum.  

La nivel naţional sunt peste 500 de astfel de dozatoare

Gina, vânzătoare: Ce depinde de curăţenie, de igienizare sunt problemele pe care noi trebuie să le avem întotdeauna puse la punct cu tot ce trebuie şi cu acte doveditoare. Inclusiv temperaturile. Nu avem voie să fie peste 4 grade niciodată în interior. 

La nivel naţional sunt peste 500 de astfel de dozatoare, dintre care aproape 100 sunt în Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Cât costă laptele la noile dozatoare care au apărut în ţară. Comercianţii se laudă cu vânzările pe care le fac