Antena Meniu Search
x

Românii au prins gustul grădinăritului! La ce costuri de ridică o grădină de vis

Odată cu descoperirea traiului la casă, la periferia oraşelor, românii au prins gustul grădinăritului. Sunt dispuşi să cheltuiE câteva mii de lei.

Vezi și

Odată cu descoperirea traiului la casă, la periferia oraşelor, românii au prins şi gustul grădinăritului. Şi sunt dispuşi să cheltuie pentru asta chiar şi câteva mii de lei pentru a-şi transforma peticele de verdeaţă din curte în adevărate oaze de linişte.

În magazinele de bricolaj, forfota este la fel de mare ca în supermarketuri la sfârşit de săptămână. Pe lângă flori şi arbuşti, decoraţiunile sunt la mare căutare. Cine nu vrea să-şi bage mâinile în pământ poate apela la o firmă de specialitate. Este mai costisitor, dar rezultatul merită toţi banii.

Florile de bază, trandafirii, perene sunt doar câteva dintre lucrurile aflate pe lista de cumpărături a pasionaţilor de grădinărit. Însă odată intraţi în magazinele de bricolaj, lista se poate extinde. Cu un cost pe măsură. 

Efectul cel mai puternic îl au florile. Iar preferatele românilor sunt panseluţele şi muşcatele. În magazine, ghiveciul se vinde cu un preţ mediu de 11 lei. Tot atât costă şi arbuştii ornamentali, la fel de populari. Mult mai scumpe sunt obiectele de decor. 

Cu siguranţă, după ce grădina e amenajată, este nevoie de un moment de respiro. Preţul unui balansoar porneşte de la 600 de lei şi poate depăşi lejer o mie de lei. 

La fel de mare este agitaţia şi în magazinele de specialitate de lângă Capitală. S-au dezvoltat odată cu ansamblurile rezidenţiale de case. Comercianţii muncesc de zor pentru a-şi satisface clienţii tot mai pretenţioşi. 

Augustin Tudorache, administratorul unei firme de amenajări: "Fântâni arteziene, sisteme de irigat, plante mai mari, mai deosebite. Cea mai scumpă comandă a fost undeva la 22 de mii de euro."

Pentru o grădină ca în reviste, mulţi proprietari merg direct la o firmă de specialitate. Însă doar însămânţarea gazonului costă începe de doi euro pe metrul pătrat şi poate ajunge până la şase euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Românii au prins gustul grădinăritului! La ce costuri de ridică o grădină de vis