Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o porţie de sarmale de post la un târg din Capitală. Mâncarea gătită este pe primul loc în preferinţele românilor

Suntem la jumătatea celui mai aspru post din an şi târgurile culinare vin cu preparate irezistibile: sarmale de post, pilaf şi fasole. Doar că şi ispitele de dulce sunt numeroase: de la borş de peşte, la fripturi la grătar în stil american, toate au lăsat gura apă bucureştenilor care au ieşit azi din case pentru a savura ceva delicios.

de Redactia Observator

la 19.03.2023, 20:38

Vezi și

E postul cel mai aspru din an, dar românii nu se pot abţine de la sarmale. Fie ele şi de post. La acest târg din Capitală, o porţie de 5 sarmale cu ciuperci şi orez costă 25 de lei. Şi alte preparate de post au fost la fel de căutate. 

Vizitatiorii de la târg se gândesc deja la weekendul viitor, când va fi dezlegare la peşte. Pofta le-a fost deja stârnită de o reţetă tradiţional dobrogeană. 

Comerciant: Cu zeamă de varză, apă expres pentru borş de peşte. Avem un puţ doar de ciorbă de peşte şi zarzavat mult, cât ţine. 

20 de lei costă o porţie. Mai ieftini sunt crapul şi păstrăvul pe grătar 15 lei. 

Pe acelaşi subiect

Cine a mâncat de dulce, a avut de unde alege. 

Femeie: Am cumpărat sarmale şi ciolan! 

Reporter: De post sarmalele? 

Femeie: Nu. Sunt de dulce!

Recomandările nutriţioniştilor

Un grătar ca cele pe care le vedem în filmele americane a fost vedeta evenimentului. 

Comerciant: Căldura vine direct de aici. Este un pat deja pe care punem lemne şi dă acea aromă afumată, uşor afumată. O zi de gătit poate să dureze şi 20 de ore. Cu cât e mai mare bucata, cu atât durează mai mult. 

În perioadele de post, mâncarea gătită este pe primul loc în preferinţele românilor, urmată de salatele de crudităţi şi de fructe. Fie că ţinem sau nu post, nutriţioniştii recomandă să mâncăm cumpătat şi să facem pauze de 3-5 ore între mese, pentru ca organismul să aibă vreme să digere corect preparatele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Cât costă o porţie de sarmale de post la un târg din Capitală. Mâncarea gătită este pe primul loc în preferinţele românilor