Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât costă să crești o pisică. Tratamentele chirurgicale sau de lungă durată pot ajunge la o mică avere

În una din două case, o pisică face zilele mai frumoase stăpânilor. Însă pe cât le îndrăgim, pe atât trebuie să fim dispuşi să cheltuim pentru ele. Şi asta pentru că nu e deloc ieftin să creşti o pisică în mod responsabil. Pe lângă strictul necesar, cum ar fi litiera, hrana sau jucăriile, vizitele la veterinar costă extrem de mult. Iar în cazul nefericit în care se îmbolnăveşte, un tratament de durată poate ajunge chiar şi la câteva mii de lei.

de Redactia Observator

la 04.10.2024 , 19:10

Chloe, Zumi şi Scandal sunt crescute şi îngrijite încă de când erau pui de Alexandra. Tânăra se asigură că felinele sunt sănătoase şi au tot ce au nevoie. 

"Trei pisici am și pe lângă cele necesare și evidente, hrană sau nisipul pentru litiere, frecvent mai e vorba de o vizită la veterinară, deparazitare, în principiu ce cuprinde un control de rutină", a spus Alexandra.

Scandal este cel mai nou membru al familiei. Este însă şi cea mai bolnăvicioasă dintre toate trei. Doar pentru ea, Alexandra a cheltuit peste 10.000 de lei la veterinar. De altfel, toţi cei care ajung cu pisicile la veterinar ştiu că au de scos mulţi bani din buzunare. 

Vezi și

"Sterilizările şi castrările sunt în general mai ieftine, însă dacă e vorba de o operaţie de ortopedie costurile pot ajunge la câteva mii de lei", a spus Patricia Papin, medic veterinar.

Pe acelaşi subiect

Este şi cazul lui Blondie, o pisicuţă care a avut ghinionul de a rămâne paralizată, după ce a căzut de la etajul 3. Ar fi putut fi salvată, însă operaţia costa 2.500 de lei, prea mult pentru stăpânii ei de la aceea vreme. "Ar fi putut fi operată, dar în cazul ei operaţia era urgentă, în 30 de ore trebuia făcută. Proprietarii au abandonat pisicul şi nu mai putem face din punct de vedere chirurgical nimic pentru ea", a povestit Patricia Papin, medic veterinar. Norocul ei a fost că a fost adoptată chiar de doctoriţa de la cabinet. 

Până şi strictul necesar costă în cazul piscilor

În medie, aproximativ 50 de lei pe lună se duc doar pe hrană. "Nu ar trebui să mânânce din mâncarea noastră. Ele nu sunt bune să digere toate dulcele noastre, mai ales cafeaua, ciocolata, sunt periculoase, strugurii de asemnea. Trebuie să mânânce mâncare pentru pisici şi de recomandat e hrana umedă", a spus Adrian Bîlbă, medic veterinar.

În plus, recomandarea ar fi ca pisicile să fie deparazitate de două ori pe an. Chiar şi mai des în cazul celor care ies afară. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Ştiri economice » Cât costă să crești o pisică. Tratamentele chirurgicale sau de lungă durată pot ajunge la o mică avere