Antena Meniu Search
x

Video Cătălin a plătit în 2021 avansul pentru o mașină de 20.000 de euro, pe benzină. De ce nu i-a ajuns nici până acum

Nu mai sunt vremuri pentru mofturi auto! Cumperi ce maşini găseşti în stoc sau aştepţi mult şi bine. Pentru unele mărci, timpul de livrare trece de un an şi nimeni nu poate garanta că între timp nu cresc preţurile. Mai mult, sunt semne că nici la anul nu se va rezolva criza semiconductorilor, care provoacă aceste întârzieri.

Alin Stan
de Alin Stan

la 27.09.2022, 19:48

Vezi și

Mulţi clienţi se plângă că reprezentanţele auto îi tot amână şi nu le spun un termen clar de livrare. Cătălin aşteaptă de anul trecut o maşină japoneză pe benzină, de aproape 20.000 de euro. A dat avansul şi numără zilele.

De mai bine de un an își așteaptă mașina pe care a dat aproape 20.000 de euro

Cătălin, client: A trecut mai bine de un an. Motivele sunt multiple. Criza semiconductorilor generată de pandemie. Apoi avem închiderile succesive din China şi războiul. Este o problemă foarte mare. Aştept maşina.

Fiecare mașină nouă are aproximativ 1.500 de cipuri, care acționează ca "creierul" vehiculului. Penuria de semiconductori a făcut fabricile auto să lucreze cu motoarele subturate. Cererea mare şi oferta scăzută a mărit şi preţurile şi timpul de aşteptare.

Pe acelaşi subiect

Marius Ilie, reprezentant firmă maşini: Preţurile au crescut foarte mult. Cred că undeva la 20-25% faţă de anul trecut. Dacă în anii trecuţi o maşină venea în 2-3 luni, acum termenul este de 3-4 ori mai mare.

Criza i-a făcut pe români să se reorienteze. Una din 10 maşini înmatriculate în primele şapte luni a fost electrică. Dar şi aici depinde de ce vrei.

Adi Dima, expert energie: Există producători care pot să livreze o maşină electrică, de exemplu, în termen de 4 luni. De asemenea, sunt producători care pot livra aceeaşi maşină în termen de 12-18 luni.

Pentru cine vrea maşină şi nu are preferinţe, soluţia este.autohtonă. Dacia şi Ford accelerează producţia. Ar putea livra până la sfârşitul anului peste 500.000 de vehicule, dacă nu mai apar elemente neprevăzute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Cătălin a plătit în 2021 avansul pentru o mașină de 20.000 de euro, pe benzină. De ce nu i-a ajuns nici până acum