Antena Meniu Search
x

Video Câţi bani ar primi acum românii care au cumpărat acţiuni la Hidroelectrica, după listarea la Bursă. "O sumă considerabilă"

Bucureşti este aproape de intrarea în clubul select al celor mai puternice burse din lume. Acţiunile Hidroelectrica se tranzacţionează de astăzi şi s-au dovedit puternice. Tranzacţiile cu ele s-au apropiat de 800 de milioane de lei în opt ore - un record pentru bursa noastră. Un semnal pentru investitorii străini, interesaţi să pompeze bani în România. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 13.07.2023, 01:43

Vezi și

Clopoţelul Bursei de Valori Bucureşti a marcat un moment de vârf, listarea companiei Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti. De când a fost lansată oferta, investitorii au cumpărat acţiuni de un miliard 900 de milioane de euro.

Valorea tranzacţiei este a treia din lume anul acesta

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Bursa de Valori Bucureşti îşi dă astăzi examenul de maturitate. 

Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica: Capitalizarea companiei cred că a sărit de 10 miliarde de euro, de la 9,4.

Pe acelaşi subiect

Mădălina Chiţac, reporter Observator: După nici două ore de tranzacţionare, preţul pentru o acţiune a companiei Hidroelectrica ajunge la 114 lei, cu 10% în plus în comparaţie cu preţul de listare, care a fost de 104 lei. 

Investitorii au stat astăzi cu ochii pe H2O, simbolul acţiunilor Hidroelectrica la bursă. Aşa a evoluat preţul de pe bursă pe parcursul zilei, de la ora 10 dimineaţa, între 109 şi 115 lei. Spre seara, entuziasmul s-a mai domolit. 

Lucian Isac, broker investiţii: Cine a subscris în cadrul ofertei publice. Astăzi, dacă ar fi decis să vândă acţiunile, ar fi avut un câştig de 10% la suma investită, ceea ce este o sumă considerabilă dacă ar fi să luăm în calcul dobânzile bancare. 

Orice român poate investi

Trebuie să cumpere cel puţin o acţiune. Contul se deschide online, direct pe site-ul bursei. 

CLAUDIU CAZACU, : Preţurile fluctuează şi este o diferenţă enormă faţă de bancă sau faţă de titlurile de stat. Ne uităm la acest randament al dividendului, dacă luăm o valoare medie a aşteptărilor în analizele noastre, vorbim de un 7,5%. 

Sebastian Burduja, ministrul Energiei: Piaţa de capital, bursa de valori pot fi o modalitate foarte bună pentru români să-şi înmulţească agoniseala. Şi asta sper să facă. Să ajungem la nivelul la care unul din doi americani investesc în piaţa de capital.

După listarea la bursă, statul român va deţine în continuare 80% din Hidroelectrica. Iar Fondul Proprietatea, care deţinea aproape 20% din companie, ar urma să primească aproape 9 miliarde de lei în urma vânzării acţiunilor. 

Corneliu Bodea, Centrul Român de Energie: Atrage noi investitori pentru industria energetică. Transparenţa sporită pe care compania va trebui s-o asigure, fiind listată, e o veste bună pentru toate părţile, inclusiv pentru consumatori. 

Consumatori care, în ciuda listării de pe bursă, au tot avut probleme cu facturile Hidroelectrica

Virgil Popescu, fost ministru al Energiei: În sfârşit, domnule director, mi-au venit şi mie facturile. Şi mi-au venit toate o dată, într-un ritm alert. 

Facturarea a ajuns abia la martie. Totuşi, clienţii Hidroelectrica au în continuare cel mai bun preţ de pe piaţă la electricitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Câţi bani ar primi acum românii care au cumpărat acţiuni la Hidroelectrica, după listarea la Bursă. "O sumă considerabilă"