Antena Meniu Search
x

Video Câţi bani va pierde România dacă noua lege a pensiilor nu va fi gata până la finalul anului

Creşterea vârstei de pensionare care a inflamat situaţia în Franţa, devine un subiect fierbinte şi pentru români. La noi este vorba însă de egalizarea vârstei de pensionare. Mai exact până în 2035 se doreşte ca femeile să se poată pensiona la aceeaşi vârstă ca şi bărbaţii, mai exact, la 65 de ani.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 21.03.2023 , 14:37

Noua lege a pensiilor trebuie să fie gata până cel târziu la finalul acestui an. Este un jalon pe care ţara noastră şi l-a asumat prin PNRR. În cazul în care noua lege nu va fi gata am puea să pierdem peste 700 de milioane de euro din cei 3,2 miliarde de euro, bani europeni aferenţi cererii paru de plată PNRR. 

Noua lege a pensiilo prevede egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi la 65 de ani, eliminarea inechităţilor din sistemul public de pensii. Mai mult, românii care vor să lucreze peste vârsta de 65 de ani, o vor putea face voluntar, însă pensia nu se va mai cumula cu salariul, aşa cum este în prezent. Aceşti români vor primi anumite facilităţi. 

În prezent, în România există o lege în vigoare, în acest moment, care prevede că vârsta de pensionare a femeilor va ajunge la 63 de ani, până în 2030, deşi în prezent este de 62 de ani. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că Joe Biden ar putea face faţă unui nou mandat la Casa Albă?
Observator » Stiri economice » Câţi bani va pierde România dacă noua lege a pensiilor nu va fi gata până la finalul anului