Antena Meniu Search
x

Video Câţi români n-au reuşit să-şi încălzească suficient casele în 2022. În Austria sau Finlanda, sub 3% dintre locuitori au astfel de probleme

Anul trecut aproape unul din 10 locuitori ai Uniunii Europene nu a reuşit să-şi încălzească locuinţa cum trebuie, arată studiul Eurostat. Iată câţi români nu au reuşit să-şi încălzească locuinţa corespunzător.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 12.09.2023, 10:40

Vezi și

"România se află printre ţările unde există o pondere importantă a locuitorilor care nu au reuşit în anul 2022 să-şi încălzească locuinţele în mod corespunzător, arată datele Eurostat. Mai exact, vorbim de un procent de 15,2%. Pe primul loc în acest top este totuşi Bulgaria, cu un procent de 22,5%. Urmează Cipru, cu 19,2%, şi Grecia, cu 18,7%", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Românii nu-şi încălzesc suficient casele

"În partea negativă a topului mai regăsim ţări precum Lituania şi Portugalia, cu 17,5 procente, şi Spania, cu 17,1%. Iar dacă facem o comparaţie cu anul 2021, vorbim la nivelul Uniunii Europene de o creştere cu 2,4 puncte procentuale a celor care nu reuşesc să-şi încălzească uşor casele", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

"La polul opus, unde este cald şi bine, găsim ţări precum Finlanda, Luxemburg, sau Slovenia, Austria şi Cehia, unde sub 3% din populaţie întâmpină astfel de probleme. Iar în topul statelor care au raportat cele mai reduse ponderi regăsim, firesc, şi Suedia sau Estonia", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Câţi români n-au reuşit să-şi încălzească suficient casele în 2022. În Austria sau Finlanda, sub 3% dintre locuitori au astfel de probleme