Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce faci dacă ai musafiri neaşteptaţi? 3 strategii ca să îi impresionezi cu abilităţile tale de gazdă

Nu știm cum stă treaba în privinţa ta, dar, pe majoritatea oamenilor, oaspeții neașteptați nu îi prind niciodată cu casa strălucind de curăţenie.

de Redactia Observator

la 12.10.2017 , 16:39

Nu știm cum stă treaba în privinţa ta, dar, pe majoritatea oamenilor, oaspeții neașteptați nu îi prind niciodată cu casa strălucind de curăţenie şi cu bucătăria plină de mâncăruri proaspete şi delicioase! Dacă ai aflat doar cu puțin timp înainte că vei avea companie, nu te stresa: am pus la un loc pentru tine câteva lucruri pe care le poţi face pentru a lăsa impresia unei gazde ideale.

Înainte de orice, nu intra în panică! Respiră adânc şi caută pe internet un playlist de petrecere. Da, ai auzit bine! Este important să intri cât mai rapid într-un spirit festiv, ca să fii pregătit de toată munca ce te aşteaptă în continuare.

Pregăteşte rapid nişte cocktailuri surpriză

Articolul continuă după reclamă

Consideră vizita neaşteptată drept o ocazie de a-ţi exerseza abilităţile de barman şi creativitatea, folosind ingrediente obişnuite. De exemplu, îţi propunem o listă de cocktailuri pe care le poţi prepara cu o sticlă de Jagermeister şi… ce mai ai prin casă:

Jager Fresh Orange

Amestecă 1 1/2 părţi Jagermeister cu suc de portocale proaspăt stors şi gheaţă zdrobită. Vei obţine o băutură dulce şi citrată, dar şi aspectuoasă, cu suc de portocale pe fundul paharului și Jagermeister de o nuanţă mai întunecată, plutind în partea de sus.

Jager After Dark

Toarnă în pahar 1/2 parte lichior de ciocolată neagră, iar apoi, cu o lingură, adaugă 1 parte Jagermeister. Când vei bea cu paiul, vei simţi întâi un gust delicios de ciocolată, echilibrat apoi de aroma de plante a Jagermeister.

Jager Energy Drink

Toarnă o doză de băutură energizantă într-un pahar înalt, apoi adaugă 5 cl de Jagermeister și termină cu un strop de lămâie sau lime pentru lovitura finală de maestru. Adaugă cuburi de gheaţă şi bucură-te de petrecere.

Jager Tonic

Amestecă 2 părţi Jagermeister şi o apă tonică, adaugă gheaţă şi o felie de portocală… şi nu mai ai nevoie de gin.

Jager Wicked Apple

Ok, poate că nu ai în casă, chiar în clipa asta, ingredientele pentru acest cocktail, dar te poţi duce chiar acum să-ţi faci provizii, astfel încât să poţi, la nevoie, prepara această băutură delicioasă. Combină într-un shaker 1 ½ părți Jagermeister, 1 parte schnapps de mere şi 1 parte suc de ananas, adaugă gheaţă, amestecă-le bine şi serveşte-o într-un pahar de martini.

Păstrează gustări “pe stoc”

Ştim că ideea de gustări gata pregătite contrazice un pic conceptul de musafiri neaşteptaţi, însă nu e rău sa fii pe fază pentru situaţii surpriză, mai ales dacă prietenii tăi şi-au facut un obicei din a se înfiinţa la uşa ta fără să te anunţe dinainte.

În primul rând, congelatorul este prietenul tău cel mai bun. Păstrează-l ticsit cu produse congelate pe care trebuie doar să le bagi în cuptor, precum pizza sau, dacă simţi că ai curaj, mini-pateuri dulci sau sărate, gata preparate. Nici o cutie mare de îngheţată nu ar strica.

Apoi, “uscăturile” te scot oricând din încurcătură. Nu vorbim doar de sticksuri sau chipsuri, ci de produse pe care le poţi combina cu un sos de roşii sau cu cremă de brânză, precum biscuiţii tip crackers sau tortilla chips. Practic, e ca şi cum ai avea mâncare adevărată! Pune-le pe un platou împreună cu măsline, caşcaval şi salam uscat şi ţi-ai salvat reputaţia.

Pentru puncte bonus, bagă şi nişte floricele la cuptorul cu microunde.

Fă curat în stil ninja

Dacă ai cu ce-ţi servi musafirii, problema este ca şi rezolvată. Mai rămâne doar să pui câteva lucruri la punct legate de curăţenie.

În primul rând, decide în ce cameră îţi vei primi oaspeţii. De obicei, aceasta este sufrageria. Închide uşile celorlalte camere şi scoate K.C.U. – kitul de curăţenie urgentă. Acesta este format, în principal, dintr-un sac mare în care vei arunca toate lucrurile împrăştiate pe fotolii, pe mese şi pe jos. Strânge tot şi înghesuie sacul într-un dulap. Ai grijă să nu-ţi pui acolo telefonul sau cheile. Şi nu uita să-l scoţi şi să pui lucrurile la loc după plecarea musafirilor! Aceasta a fost o strategie de urgenţă, nu un mod obişnuit de a face curat!

Deschide geamurile ca să aeriseşti. Şterge cu o cârpă de praf prin locurile vizibile, precum mesele sau rafturile din bibliotecă şi dă câteva puf-uri dintr-un spray odorizant de cameră, pentru a împrospăta atmosfera.

Aruncă un ochi la baie şi la bucătărie. Spală repede vasele sau aruncă-le în maşina de spălat, iar la baie foloseşte şerveţelele dezinfectante pentru a şterge rapid chiuveta şi toaleta. Asigură-te că ai săpun şi un prosop curat.

Uită-te în hol: prima impresie este importantă, aşa că petrece un minut aici strângându-ţi pantofii aruncaţi şi aranjând hainele în cuier.

Nu uita ca la final să-ţi schimbi tricoul cu unul curat şi nestropit de apă, să te piepteni şi să-ţi dai cu un pic de parfum. Cel mai important este să arăţi îngrijit şi relaxat, de parcă nu ai depus niciun efort. Vorba americanilor: prefă-te până reuşeşti. Gata, acum ai liber la distracţie!

Sursa foto: Shutterstock

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Ce faci dacă ai musafiri neaşteptaţi? 3 strategii ca să îi impresionezi cu abilităţile tale de gazdă