Antena Meniu Search
x

Video Ce înseamnă cumpărarea unei polițe RCA cu franșiză. Șoferii ar putea plăti mai puțin pe asigurare, dar regulile se schimbă în caz de accident

Informaţii importante pentru şoferi. Şi bugetele lor. RCA-ul va putea fi cumpărat şi în regim de franşiză. Asta prevede noua lege a asigurărilor obligatorii care urmează să fie votată în Parlament. În teorie, este o măsură care ar reduce din preţul asigurărilor auto. În practică, reducerea este şi ea condiţionată de plata unei sume de bani, în caz de accident. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 22.03.2024, 12:46

Vezi și

Am putea cumpăra în perioada următoare polițe RCA în regim de franșiză, asta prevede noua lege a RCA care se află în Parlament. Ce înseamnă mai exact această franșiză? Ei bine, atunci când mergem să cumpărăm asigurarea obligatorie, dacă optăm pentru franșiză vom primi o reducere din partea asiguratorului, reducere care poate să fie de aproximativ 10%, asta estimează ASF.

Însă, dacă optăm pentru franșiză și primim această reducere din prețul poliței RCA, va trebui ca mai apoi, în caz de accident, să plătim o anumită sumă de bani în plus. Să spunem că RCA-ul costă undeva la 1.000 de lei, dacă optăm pentru franșiză ar urma să coste 900 de lei, iar mai apoi în caz de accident vom plăti suma de 500 de lei.

Este doar un exemplu, pentru că această sumă pe care o vom plăti în caz de accident diferă de la un șofer la altul. Această modificare a RCA se află în noua Lege RCA, care se află în Parlament și ar putea fi votată săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Ce înseamnă cumpărarea unei polițe RCA cu franșiză. Șoferii ar putea plăti mai puțin pe asigurare, dar regulile se schimbă în caz de accident