Antena Meniu Search
x

Video Ce primesc la schimb braşovenii care duc la reciclat 50 de ambalaje: "Cu sistemul ăsta e mai bine"

PETrică e mai tare ca RetuRO. Ambele sunt sisteme care colectează separat ambalajele reciclabile. Unul e la nivel naţional, altul local... Şi pare că funcţionează mult mai bine. Returo, sistemul de garanţie-returnare a sticlelor, ştim bine, încă nu a început decât pe hârtie. E mai greu de pus în practică. La Braşov, în schimb, PETrică face acelaşi lucru. Aparatele inteligente colectează separat ambalajele reciclabile, iar în schimbul lor, oamenii primesc călătorii cu mijloacele de transport în comun. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.01.2024, 17:54

Vezi și

Trei aparate pentru colectarea selectivă a ambalajelor au fost instalate, în 2021, în zone aglomerate din Brașov. Au fost scoase din funcțiune, anul trecut, din motive tehnice. De azi, însă două automate au fost repornite.

Ce primesc braşovenii pentru ambalajele reciclate

Claudiu Loghin, reporter Observator: Sistemul funcţionează cât se poate de simplu. Ambalajul se introduce în fanta specială pentru PET-uri din plastic, este scanat 3D. După ce introduc ambalajele tipăresc un bon şi pe baza bonului la 50 de ambalaje introduse, indiferent de tipul lor, primesc un bilet cu 2 călătorii pe mijloacele de transport în comun din municipiul Braşov. 

Localnic: Cu sistemul ăsta e mai bine, părerea mea. Eu nu circul și pentru fiică-mea e benefic.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Nu se mai aruncă sticlele de plastic, e foarte bun.

Localnic: Duci sticle din astea, nu le mai ții acasă, le duci și plus că-ți dă bilet, să poți să călătorești.

"Este un program de foarte mare succes"

Al treilea automat, avariat de o furtună, e în reparație și va fi și el repus în funcțiune.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt primăria Braşov: Este un program de foarte mare succes, proiectul a fost preluat și de alte autorități publice. În cei doi ani și jumătate, am avut undeva la opt milioane de ambalaje colectate, prin cele trei sisteme.

Autoritățile locale din Brașov vor să îl țină pe Petrică la lucru, în stradă, cel puțin până la finele lunii iunie, când, potrivit Guvernului, sistemul de garanție - returnare va fi perfect funcțional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Ce primesc la schimb braşovenii care duc la reciclat 50 de ambalaje: "Cu sistemul ăsta e mai bine"