Antena Meniu Search
x

Video Cheltuielile "invizibile" care ne golesc buzunarele degeaba. Cum putem economisi lunar chiar şi sute de lei

Traiul devine din ce în ce mai scump, iar criza bate la uşă. Însă cu puţină atenţie, putem tăia de pe listă cheltuielile inutile sau care trec neobservate lună de lună. De pe urma lor am putea economisi zeci, poate chiar sute de lei. Mulţi recunosc că plătesc inutil abonamente sau aplicaţii pe care nu le folosesc ori se lasă purtaţi de val atunci când ies la cumpărături.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 30.07.2022, 20:49

Vezi și

Cheltuielile "invizibile" macină economiile noastre. Deşi un produs la ofertă sau un card de credit poate părea o afacere bună, dacă facem câteva calcule, la final de lună, în multe cazuri lucrurile stau exact pe dos. "Am realizat, în ultimii ani, chiar cheltuim aiurea", mărturiseşte o femeie. 

Cheltuielile "invizibile" care ne mănâncă din buget

Aşa că a venit momentul să ne refacem socotelile. "Urmează o toamnă complicată, ne avertizează toţi analiştii. Deja scumpirile se simt din ce în ce mai mult, iar inflaţia a atins în luna mai nivelul record al ultimilor 19 ani. În acest context, trebuie să fim atenţi la orice cheltuială inutilă, pentru că orice sumă - cât de mică, atunci când o economisim, contează", spune Greta Neagu, reporter Observator. "Este recomandat de acum, dacă nu am făcut partea de planificare a cheltuielilor, să o facem", ne sfătuieşte Roxana Bucur, specialist în educaţie financiară.

Un cuplu recunoaşte că, lunar, scapă printre degete multe sume de bani. "În primul rând, mâncarea pe care o aruncăm şi încercăm foarte mult să limităm cantitatea pe care o cumpărăm. Haine. Cât durează un sezon: două, trei săptămâni vara sau un concediu cât e? Zece zile la mare şi apoi le arunci", este de părere femeia. Admite, râzând, că e cea mai cheltuitoare din cuplu: "Cred că v-aţi dat seama! Cine vorbeşte mai mult, cheltuie mai mult!", spune partenerul său.

Recomandările specialiştilor pentru a economisi bani

"Ar mai fi acele abonamente sau subscripţii pe care le facem la anumite aplicaţii. Plătim pentru că nu avem reclame sau cumpărăm cosmetice sau tratamente", adaugă Roxana Bucur, specialist în educaţie financiară. Experţii atrag atenţia şi asupra comisioanelor şi dobânzilor bancare pe care, de multe ori, nu le analizăm atunci când semnăm un contract. Asigurările scumpe ne mânâncă şi ele din buget. Unele companii pot veni, însă, cu oferte mai bune pentru clienţii noi, aşa că varianta merită testată. La fel şi cea a regenocierii, pe motiv că sunteţi client vechi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Cheltuielile "invizibile" care ne golesc buzunarele degeaba. Cum putem economisi lunar chiar şi sute de lei