Antena Meniu Search
x

Video Chiriile din Paris şi din Londra, de 5 ori mai scumpe decât în România. Care este topul oraşelor din ţară

Ne adresam celor care vor sa plece pe perioade mai lungi din ţară. Pentru ei avem un studiu recent care ne arată cam cum stăm cu chiriile prin Europa în acest an.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 14:25

Vezi și

Cifrele ne încurajează să rămânem acasă. România şi Bulgaria rămân printre cele mai accesibile destinaţii din acest punct de vedere. În Burgas, spre exemplu, cetăţenii plătesc în medie o chirie lunară de sub 3 euro pe metrul pătrat. Următoarele cele mai ieftine oraşe sunt Varna şi Sofia.

Ne întoarcem puţin la noi cât să vedem cum stăm pe oraşe. În Bucureşti şi Cluj, chiria medie lunară este de 7,5 euro pe metru pătrat. Mai accesibil este Braşovul cu 6,6 euro pe metrul pătrat.

La polul opus, sunt oraşe din Europa unde chiriile lunare sunt de 5 ori mai mari decât în România şi chiar de 9 ori mai costisitoare decât cele din Bulgaria. Cum ar fi Parisul de exemplu, unde o chirie medie lunară sare de 29 de euro pe metrul pătrat. Tarife asemănătoare au fost înregistrate şi în alte şapte mari oraşe europene, printre care Oslo, Londra, Amesterdam şi Barcelona.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Chiriile din Paris şi din Londra, de 5 ori mai scumpe decât în România. Care este topul oraşelor din ţară