Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt angajaţii din România care ar putea fi scutiţi de la plata contribuţiei la pilonul al II-lea de pensii

Angajaţii din IT ar putea să nu mai plătească contribuţia la pilonul II de pensii la fel cei care lucrează în construcţii, industria alimentară sau sectorul agricol. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 09.09.2023, 08:59

Vezi și

Conform celui mai nou draft de OUG prin care Guvernul schimbă Codul Fiscal, persoanele fizice care lucrează în IT ar putea fi scutite de la plata contribuţiei la pilonul al II-lea şi ar putea opta pentru plata acesteia, la fel ca angajaţii din construcţii, industria alimentară, sectorul agricol. Angajaţii din acest domeniu pot opta însă pentru plata cotei de 3,75% datorate la fondul de pensii administrat privat prin angajator.

Acesta îi va reţine contribuţia aferentă. În prezent, pentru fiecare angajat, companiile reţin din salariul brut o contribuţie la pensie de 25% pe care o virează la buget. Statul este responsabil apoi cu virarea unui procent de 3,75% la fondul de pensii - pilon 2 la care salariatul este participant. Cota de contribuţie la pilonul al II-se va schimba în 2024 şi va ajunge la 4,75%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Cine sunt angajaţii din România care ar putea fi scutiţi de la plata contribuţiei la pilonul al II-lea de pensii