Antena Meniu Search
x

Cine-și achită integral taxele, scapă de penalități. Soluția găsită de o primărie din Gorj pentru a aduna bani la buget

Datorii greu de recuperat. Nu toată lumea se grăbește să plătească dările către stat la început de an. Să convingă oamenii să le achite, unele primării îi anunță că ar putea fi scutiți de penalități dacă își achită integral taxele vechi. În această soluție își pune o primărie din Gorj toate speranțele ca să mai adune bani la buget.   

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 10.01.2024, 13:53

Vezi și

Hotărârea locală prevede ca toți localnicii care au datorii mai vechi să fie scutiți de la plata penalităților. Sunt două condiții pe care trebuie să le respecte: să achite datoria integral și să se încadreze până la sfârșitul lunii mai. 

În localitatea Scoarța din județul Gorj, autoritățile spun că au de recuperat sume importante de bani de la oameni care nu au mai trecut pe la casieria primăriei chiar și de câțiva ani. S-au acumulat astfel debite foarte mari, datorii chiar și de zeci de mii de lei. 

Primăria a trecut și la executări silite, însă este un demers destul de greoi pentru că, printre răuplatnici, deși sunt persoane care locuiesc în case impunătoare sau conduc mașini scumpe nu au bunuri pe numele lor.

Autoritățile locale își pun acum toate speranțele în această hotărâre de Consiliu Local. Angajații primăriei au mers din sat în sat pentru a le reaminti oamenilor că pot profita de această facilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cine-și achită integral taxele, scapă de penalități. Soluția găsită de o primărie din Gorj pentru a aduna bani la buget