Antena Meniu Search
x

Video Clienţii, avertizaţi cu întârziere de carnea de pui cu Salmonella retrasă din magazine. România "nu e coşul Europei"

E alertă alimentară în magazine după ce s-au descoperit tone întregi de carne de pui, contaminate cu Salmonella. Produsele au venit din Polonia şi se vând în supermarketurile din întreaga ţară. Deşi alerta a fost dată de câteva zile, abia azi autorităţile au anunţat acest lucru, iar magazinele au retras marfa. Între timp, clienţii apucasera să cumpere cantităţi uriaşe.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 17.11.2021, 19:39

Vezi și

Pipote contaminate cu Salmonella. O bacterie extrem de periculoasă, care afectează sistemul digestiv. Alerta a fost dată încă de acum câteva zile la nivelul autorităţilor şi magazinelor. Clienţii, însă, au aflat cu întârziere numele produsului periculos. "Ăsta este afişul. Intră la verificare la noi! Pipote de pui. Operatorul are obligaţia să informeze consumatorul la nivelul magazinului. Noi, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, îl postăm şi pe site-ul ANSVSA", spune Mihai Ponea, vicepreşedinte ANSVSA.

Pui cu Salmonella, în magazine. Clienţii au fost anunţaţi abia azi

Însă abia în această după-amiază a apărut anunţul pe site. Cei care au cumpărat pipotele sunt sfătuiţi să le aducă la magazin şi îşi vor primi banii înapoi. Cantităţile vândute sunt foarte mari. "Pipote ... Câteva sute de kilograme, 450-500 de kilograme. Avem şi pulpe de pui ... dar care au fost în cantităţi nesemnificative", a precizat Mihai Ponea.

Produsele contaminate pot provoca toxiinfecţii alimentare grave. "Vorbim despre o tulpină de Salmonella mai agresivă ca manifestare şi ca reacţii. Vorbim despre diaree, despre vărsătură, stare de greaţă. Şi este obligatorie prezentarea la medic", avertizează Lygia Alexandrescu, nutriţionist. Recomandarea este să gătiţi foarte bine carnea pe care o consumaţi, la peste 100 de grade Celsius, timp de cel puţin 30 de minute. 

Pe acelaşi subiect

Inspectorii ANSVSA au dat amenzi de 300 de mii de lei

În acest caz, inspectorii de la ANSVSA au dat amenzi de 300 de mii de lei. "Nu e normal. Autorităţile ar trebui să intensifice controalele şi să ia măsuri", este de părere un trecător, iar un altul afirmă că "mai bine nu cumpăr". Neîncrezători, unii oameni ar prefera să nu se mai importe carne.

"Zilnic apar din probele efectuate de ANSVSA Salmonella. Nu mai vreau ca în România să aducem produse din alte state care nu sunt sigure. Nu e coşul Europei România", mai spune Mihai Ponea. Importurile de carne de pui din Polonia s-au dublat în ultimul an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Clienţii, avertizaţi cu întârziere de carnea de pui cu Salmonella retrasă din magazine. România "nu e coşul Europei"