Meniu
Search
x

Video Compensarea de 50 de bani pentru benzină și motorină, în vigoare pentru încă 3 luni. Care este impactul bugetar

Rămâne cum au stabilit! Compensarea preţurilor carburanţilor a fost prelungită pentru încă trei luni, deşi măsura urma să expire la final de septembrie. Deşi iniţial se vorbea doar de reducere la motorină, va fi compensat şi pretul  benzinei. 

De Mădălina Chiţac la 20.09.2022, 22:25
Vezi și

Mădălina Chițac, reporter Observator: "Ar trebui ca în perioada următoare să avem o ordonanță de urgență adoptată de către guvern. Acest OUG trebuie să stabilescă compensare cu 50 de bani pentru benzină și motorină. Știm că, inițial, coaliția de guvernare își dorea să ofere o compensare de 50 de bani doar pentru motorină, în cele din urmă, partidele din coaliție s-au răzgândit. Cei 50 de bani vin jumătate de la bugetul de stat și jumătate de la furnizorii de carburanți. În ultimele zile am văzut că prețurile de la pompă au fost puțin mai mici. Spre exemplu, acum, în Capitală, cel mai ieftin litru de benzină se vinde cu 6 ,73lei , iar cea mai ieftină motorină 8,09 lei, asta în urma aplicării reducerii de 50 de bani. Avem un impact bugetar pentru această măsură de aproximativ 175 de milioane de lei în fiecare lună. Dacă ne raportăm la toate cele trei luni, vorbim despre un impact bugetar de peste 525 milioane de lei, bani pe care statul va trebui să îi dea pentru acordarea acestei compensări."

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Compensarea de 50 de bani pentru benzină și motorină, în vigoare pentru încă 3 luni. Care este impactul bugetar