Antena Meniu Search
x

Video Comuna din România care are de 100 de ori mai mulţi turişti decât localnici. "Îmi dă o pace în inimă să vin aici"

O comuna din România are de 100 de ori mai mulţi vizitatori decât locuitori. Este vorba despre Rimetea, din judeţul Alba, considerată cea mai frumoasă localitate din Transilvania, atât din punct de vedere al mediului înconjurător, cât şi al construcţiilor. În plus, în luna iulie, aici are loc un fenomen unic în România, o iluzie optică prin care soarele pare că răsare de două ori. 

de Redactia Observator

la 20.03.2023, 07:59

Vezi și

În Rimetea, timpul pare că a rămas în loc. Arhitectura locului încă păstrează stilul de acum sute de ani. Toate casele sunt albe, cu porţi înalte de lemn şi geamuri verzi. 

Turistă: Sunt foarte faine, mai ales îmi plac intrările la pivniţe, că sunt foarte jos, uşile foarte mici şi mă gândesc cum intrau pe vremea aia. 

Pe lângă arhitectura specifică, atmosfera liniştitoare a locului şi peisajele de vis fac din localitate o adevărată oază de linişte, un loc perfect pentru o vacanţă bine meritată.

Turistă: Am venit din Cluj, sunt studentă şi am venit pentru că e un peisaj foarte frumos şi îmi dă o pace în inimă să vin aici să mă uit. 

Pe acelaşi subiect

Turistă: Ne place foarte mult. Căţeii se distreză foarte bine. Venim în fiecare weekend. 

Reporter: Ce vă atrage cel mai mult aici?

Turistă: Frumuseţea locului. E foarte faină zona. 

Deşi comuna are doar o mie de locuitori, anual ajung acolo până la 100.000 de turişti din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate. 

Melinda Kiraly - administrator pensiune: Sunt foarte mulţi turişti care vin să ne viziteze zona. Pensiunea noastră este rezervată din timp. Deja în perioada de vară se fac rezervări din ianuarie-februarie. 

Şi mâncarea tradiţională se află pe lista de dorinţe a turiştilor care ajung la Rimetea. 

Ospătar: Cel mai căutat este gulaşul unguresc şi mai avem preparatele noastre tradiţionale, de exemplu friptura conacului, file a ala Colţeşti, friptură ţigănească mai avem. 

Deak Szekely Szilard Levente - primar Rimetea: Locuitorii din Rimetea sunt foarte ospitalieri. Cu siguranţă că gastronomia este recunoscută deja. Deci cu siguranţă sunt foarte bine primiţi. Cazările sunt foarte bune, în imprejurimi există foarte multe posibilităţi pentru drumeţii. 

În 1999 localitatea Rimetea a fost distinsă cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » Comuna din România care are de 100 de ori mai mulţi turişti decât localnici. "Îmi dă o pace în inimă să vin aici"