Antena Meniu Search
x

Consumatorii cu repartitoare la calorifere plătesc mai mult decât cei fără. Un fost director RADET explică paradoxul

Am primit facturi record pe luna noiembrie pentru căldura furnizată de Termoenergetica. Şi avem o primă explicaţie. Un fost director al companiei de termoficare spune că repartitoarele sunt de vină pentru consumul înregistrat. 60% dintre clienţii cu repartitoare au primit facturi de două sau chiar de trei ori mai mari. Radu Opaina explică raţionamentul.   

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 13:01

Vezi și

Radu Opaina: În realitate costă mai mult la varianta cu repartitoarele decât la cea fără repartitoare. Am luat câteva blocuri din sectoare diferite, cu facturi similare pe acelaşi bloc, cu puncte termice diferite, cu CET-uri diferite şi cu firme de repartitoare diferite. Concluzia e una singură: Peste 60% dintre cei care au repartitoare plătesc mai mult decât înainte, când nu aveau repartitoare. Ceea ce înseamnă o escrocherie.

Ce trebuie să facem?

Radu Opaina: Renunţăm la ele. Lumea renunţă la aceste instrumente, aceste jucărele, care le produc pagube, îi afectează grav şi financiar, cât şi din punct de vedere tehnic. Nu au căldură din cauza asta. Problema este de vreo 20 de ani încoace, lumea a învăţat lecţia, pentru că au fost păgubiţi şi au renunţat masiv. 

Radu Opaina: Nu există obligativitate pentru repartitoare, există o prevedere pentru contorizare individuală. Cei care şi-au montat repartitoare sunt în ilegalitate pentru că nu respectă două condiţii de bază ale legii, şi anume: existenţa echilibrării hidraulice în clădiri, cel puţin, şi faptul că toţi proprietarii trebuie să aibă montate aceste repartitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Consumatorii cu repartitoare la calorifere plătesc mai mult decât cei fără. Un fost director RADET explică paradoxul