Antena Meniu Search
x

Cu cât au crescut facturile la căldură în ianuarie. Unii bucureşteni se plâng că nu au cu ce le plăti

Facturile pe luna ianuarie ne dau fiori reci, după ce mai toţi ne-am trezit cu noi sume record. Asta în condiţiile în care, luna trecută, multe zone din Capitală nici măcar nu au avut apă caldă şi căldură din cauza multelor şi complicatelor avarii. Iar totul se adaugă facturilor deja uriaşe venite în ultimele trei luni.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 16.02.2024, 13:46

Vezi și

Este vorba despre cele mai mari facturi la apă caldă şi căldură de iarna aceasta. După sumele record primite în noiembrie şi decembrie, cu facturi de până la 18.000 de lei pe lună, în unele cazuri, ianuarie este şi mai scumpă.

Unele asociaţii de locatari au transmis că pentru luna ianuarie au primit o facură de la Termoenergetica şi cu câteva mii de lei în plus. Asta înseamnă că, în unele cazuri, sumele depăşesc 20.000 de lei pentru consumul de apă caldă şi căldură.

Preşedinţii de bloc spun că nu au cum să mai achite şi factura aceasta pentru că cei mai mulţi au înregistrat deja restanţe pentru noiembrie şi decembrie. De exemplu, o scară de bloc din sectorul 1 al Capitalei are de plată restanţe la Termoenergetica ce depăşesc 50.000 de lei. 

Există şi o explicaţie pentru sumele record: ianuarie a fost o lună geroasă, cu temperaturi negative pe timpul nopţii şi cu o temperatură medie de -1 grad Celsius în centrul Capitalei, aşa că consumul de agent termic a fost mai ridicat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Cu cât au crescut facturile la căldură în ianuarie. Unii bucureşteni se plâng că nu au cu ce le plăti