Antena Meniu Search
x

Video Primele roşii româneşti se vând cu 55 de lei kilogramul. Au apărut în pieţe, deşi încă nu e sezonul lor

Preţuri exorbitante la roşii în acest an. Bucureştenii pot cumpăra un kilogram şi cu 55 de lei, triplu faţă de anul trecut. Costurile uriaşe ar fi cauzate de dublarea facturilor la energie, spun comercianţii. Însă producătorii susţin că în acest moment este puţin probabil să fie pe tarabe roşii româneşti. 

de Ioana Matei

la 14.04.2022, 15:07

Vezi și

În unele pieţe din Capitală, comercianţii vând deja la tarabe primele roşii româneşti, chiar dacă acestea apar în mod normal la începutul lunii mai. Aşa că le-au pus şi preţuri pe măsură: se vând cu 35 - 55 de lei kilogramul, dublu sau chiar triplu faţă de anul trecut. Explicaţia comercianţilor este faptul că tot dublu a costat şi încălzirea. În pieţe se vând şi roşii din Grecia, cu 30 de lei kilogramul, un preţ asemănător cu cel din supermarketuri la roşiile eco şi bio. 

Cât a crescut preţul legumelor

Şi celelalte legume s-au scumpit. Anul acesta, castraveţii costă 20 de lei kilogramul, iar costul unei legături de ceapă porneşte de la 5 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Primele roşii româneşti se vând cu 55 de lei kilogramul. Au apărut în pieţe, deşi încă nu e sezonul lor