Antena Meniu Search
x

Video Cum alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta. Detalii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți cumperi o nouă casă

Internetul este plin de oferte de vânzare de apartamente în toate orașele și cartierele țării. Diversitatea lor, locațiile inedite sau, din contră zonele periferice şi accesul greoi, fac din cumpărarea unui apartament o alegere complicată. 

Bogdan Alecsandru
de Bogdan Alecsandru

la 10.04.2023, 18:31

Vezi și

Drumul către serviciu este și va rămâne o chestiune complicată, dacă e lung și anevoios. Totul se rezumă la bani, iar timpul este extrem de valoros. Nu ai vrea să petreci 3 ore pe zi doar în trafic. Dusul și adusul copiilor de la școală este un alt aspect la care trebuie să ții cont atunci când cumperi un apartament. Chinul copilului pe bancheta din spate nu merită atunci când vrei să stai neapărat într-un anumit loc ce nu are legătură cu locul de interes al copilului, școala. Este situația reală a orașelor mari din România, unde școala e într-un cartier, locuința în altul, iar locul de muncă total în altă zonă. 

Vrei să stai mai aproape sau mai departe de restul familiei? De părinți, care la un moment dat îți vor fi de un mare ajutor. Adică atunci când poți pasa copilul câteva zile ca să mai respiri și tu și partenerul. Ești dispus la vizite neanunțate în schimbul relaxării pentru ceva timp? Încă ceva, fii interesat de cartierul pe care îl alegi, să nu îți fie frică să mergi pe stradă. E și asta o realitatea a zilei de azi.

Piața muncii este destul de dinamică în ultimii ani, un job poate fi schimbat, există varianta în care poți munci și de acasă, dar avantajele unuia la îndemână, la care să nu trebuiască un efort suplimentar cu drumul, sunt evidente. Un studiu realizat acum 2 ani spunea că peste 65% dintre angajați vor să lucreze aproape de domiciliu. Nu mă miră deloc.   

Sfârșitul de săptămână este momentul în care ai putea merge undeva unde să te relaxezi, iar ieșitul dintr-un oraș e bară la bară. Locuitul în zonele periferice ajută. În același timp, zonele centrale sunt și ele, în cursul săptămânii, foarte aglomerate. Gălăgia, poluarea ridicată, lipsa locurilor de parcare şi înghesuiala pot face ca alegerea achiziționării unui apartament să nu se îndrepte spre mizeul orașului. În orașele mici lucrurile stau diferit, centrul este mai degrabă magnetic în privința cumpărării unei locuințe. Dar, până la urmă, cel mai important e să găsești locul căruia să îi spui acasă, iar decizia e doar a ta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Cum alegi apartamentul potrivit pentru tine și familia ta. Detalii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți cumperi o nouă casă