Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum au ajuns tarifele RCA să fie plafonate doar pe hârtie. Un şofer din Bucureşti plăteşte 500 de lei în plus faţă de anul trecut

Tarifele RCA sunt plafonate, dar şoferii tot plătesc în plus. Diferenţele sunt uriaşe, chiar şi de 500 de lei de la un an la altul. Autorităţile ridică din umeri şi spun că asiguratorii au posibilitatea de a jongla cu preţurile. 

de Mădălina Chiţac

la 12.10.2024 , 15:07

Sunt tot mai mulţi şoferi care plătesc asigurări RCA tot mai scumpe. Spre exemplu, un şofer din Capitală care anul trecut avea un RCA care costa 1.500 de lei, acum este obligat să plătească pentru aceeaşi asigurare undeva la 2.000 de lei, cu toate că acestea sunt plafonate din primăvara anului trecut.

Autorităţile vin şi cu câteva explicaţii: companiile de asigurare au putut să jongleze cu aceste preţuri, înainte unele companii de asigurare ofereau discount-uri pe care ulterior au încetat să le mai ofere şi în acest fel au putut să crească preţul asigurării obligatorii. De asemenea, tarifele RCA au fost ajustate şi în funcţie de rata inflaţiei, pentru că la tarifele practicate de asiguratori pe 28 februarie 2023 s-a putut adăuga un procent de 6,8% care reprezintă rata inflaţiei.

În plus, au crescut contribuţiile pe care le plătesc asiguratorii şi în acest fel companiile de asigurare au putut să crească preţurile asigurării chiar dacă acestea sunt în teorie plafonate. Şi şoferii au fost nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar atunci când şi-au încheiat o poliţă. Vă reamintim că avem în vigoare o lege privind plafonarea RCA, este în vigoare până la sfârşitul anului, rămâne de văzut ce se va întâmpla din 2025.

Vezi și
Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Vi s-a cerut vreodată şpagă în spitale?
Observator » Ştiri economice » Cum au ajuns tarifele RCA să fie plafonate doar pe hârtie. Un şofer din Bucureşti plăteşte 500 de lei în plus faţă de anul trecut